Τένις: Εφοδοι σε σπίτια και 13 συλλήψεις για «στημένους» αγώνες - iefimerida.gr

Τένις: Εφοδοι σε σπίτια και 13 συλλήψεις για «στημένους» αγώνες

Φωτογραφία: AP/ John Minchillo
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες εβδομάδες μετά την ανεξάρτητη έκθεση, που προειδοποιούσε για «τσουνάμι» διαφθοράς στο τένις, η βελγική αστυνομία προχώρησε σε 13 συλλήψεις, στο πλαίσιο έρευνας για στημένους αγώνες στο άθλημα.

Αστυνομικοί έκαναν εφόδους σε 21 ακίνητα στο Βέλγιο, ενώ ταυτόχρονα έγιναν έφοδοι σε ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Βουλγαρία, Σλοβακία και Ολλανδία, στο πλαίσιο της διεθνούς έρευνας για αρμενικο-βελγικό εγκληματικό δίκτυο, που δωροδοκούσε παίκτες για να χάνουν αγώνες.

Βέλγοι εισαγγελείς διευκρίνισαν ότι οι στημένοι αγώνες ήταν σε τουρνουά Futures και Challenger και όχι στο κορυφαίο επίπεδο του τένις. Η εν λόγω εγκληματική οργάνωση δωροδοκούσε επαγγελματίες τενίστες από το 2014 έως σήμερα, για το στήσιμο αγώνων, στους οποίους στοιχημάτιζαν οι εμπλεκόμενοι, ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές. Στα τουρνουά αυτού του επιπέδου δεν υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη, κάτι που διευκόλυνε τους παίκτες να στήσουν έναν αγώνα και τους εγκεφάλους της υπόθεσης να αποκομίσουν πολλά χρήματα, σημειώνει η ίδια ανακοίνωση.

Πηγή: AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τένις στημένοι αγώνες συλλήψεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ