Το Μαξίμου δεν μπορεί να λύσει το Σκοπιανό και κάνει επίθεση στη ...ΝΔ - iefimerida.gr

Το Μαξίμου δεν μπορεί να λύσει το Σκοπιανό και κάνει επίθεση στη ...ΝΔ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που ο ονοματολογικό είναι στον αέρα, η λύση δείχνει δύσκολο να επιτευχθεί και όλοι περιμένουν το περίφημο τηλεφώνημα Τσίπρα-Ζάεφ για να γίνουν γνωστά τα επόμενα βήματα, το Μέγαρο Μαξίμου εξαπολύει κατά ριπάς επιθέσεις στην ΝΔ για το Σκοπιανό.

Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σπατάλησε σχεδόν ολόκληρη την συνέντευξή του στην ΕΡΤ, το βράδυ της Δευτέρας, για να επιτεθεί στη ΝΔ.

Σήμερα, έρχεται το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού που σε σημείωμά του κάνει λόγο για πανικό του προέδρου της ΝΔ στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων για «Μακεδονικό»!

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης αναφέρει ότι σήμερα καλείται μέσα από τη διαπραγμάτευση να διορθώσει εγκληματικά λάθη του παρελθόντος.


Σημειώνει δε ότι τα λάθη αυτά είναι λάθη Σαμαρά, αφού χωρίς να αναφέρει το όνομα του πρώην πρωθυπουργού, δηλώνει ότι όσοι έκαναν αυτά τα λάθη, είναι στο ρετιρέ της ΝΔ μαζί με την ηγεσία.

Επιπροσθέτως ο πρωθυπουργός χρεώνει διγλωσσία στον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί όπως αναφέρει, άλλα λέει για τη λύση όταν συναντά ξένους αξιωματούχους στο εξωτερικό, ενώ στο εσωτερικό ακολουθεί τη σκληρή γραμμή που του επιβάλλουν οι κ.κ Σαμαράς και Γεωργιάδης.

Η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού

Ο πανικός του κ. Μητσοτάκη για το ενδεχόμενο επίλυσης του ονοματολογικού, που οι κυβερνήσεις της ΝΔ κληροδότησαν στη χώρα, γίνεται κάθε μέρα και πιο έκδηλος.

Καλά κάνει, διότι ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει πολύ καλά:
και τι διαπραγματεύονταν οι κυβερνήσεις της ΝΔ στο παρελθόν,
και τι πάει να πετύχει η σημερινή κυβέρνηση,
και ποιων τα εγκληματικά για τα εθνικά συμφέροντα λάθη καλείται να διορθώσει.
Εξάλλου, βρίσκεται στα ρετιρέ της ΝΔ μαζί τους.

Όποιον λεκτικό ακροβατισμό και να σκαρφιστεί, δεν μπορεί για πολύ ακόμα να κρύβεται. Σύντομα θα αναγκαστεί να καταλήξει σε μία θέση από τις δεκάδες που έχει υιοθετήσει για το ονοματολογικό τους τελευταίους έξι μήνες.

Το μόνο που περιμένουμε να δούμε είναι εάν θα συνεχίσει να υποκρίνεται ότι είναι τάχα υπέρ της λύσης όταν συναντιέται με ξένους αξιωματούχους στο εξωτερικό, την ίδια στιγμή που στο εσωτερικό ακολουθεί, κατά γράμμα. τη γραμμή που του επιβάλλουν οι επαγγελματίες πατριδοκάπηλοι, Σαμαράς και Γεωργιάδης».

«Ο κ. Κοτζιάς μοιάζει να υποστηρίζει τα επιχειρήματα των γειτόνων μας»

Νωρίτερα, το μεσημέρι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εξαπολύσει επίθεση στον πρωθυπουργό, αλλά και στον Νίκο Κοτζιά, για το Σκοπιανό, μιλώντας στους τομεάρχες της ΝΔ:

«Ο κ. Τσίπρας είναι επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα και η κυβέρνηση του δεν μπορεί να υπερασπιστεί κρίσιμα εθνικά θέματα. Δεν έχει τη νομιμοποίηση να προχωρήσει σε διεθνή συμφωνία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας ταυτόχρονα τον Νίκο Κοτζιά ότι εμφανίζεται ορισμένες φορές ως υπερασπιστής των γειτόνων μας με απροκάλυπτη και έμφυτη αλαζονεία.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι συμφωνία που περιλαμβάνει μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από την αξιωματική αντιπολίτευση, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της ΝΔ για απάλειψη του αλυτρωτισμού από την πΓΔΜ, αλλαγή του Συντάγματος και erga omnes.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ