Εκρυθμη η κατάσταση στις φυλακές Πατρών -Επιθέσεις κρατουμένων σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους - iefimerida.gr

Εκρυθμη η κατάσταση στις φυλακές Πατρών -Επιθέσεις κρατουμένων σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πλέον έχουμε ξεφύγει από τις λεκτικές επιθέσεις και δεχόμαστε επιθέσεις σώμα με σώμα».

Αυτό καταγγέλλει μιλώντας στο tempo24.gr, ο πρώην Πρόεδρος και μέλος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Αχαΐας Διονύσης Μπάρμπας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως η κατάσταση στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου είναι έκρυθμη, με τις επιθέσεις κατά των σωφρονιστικών υπαλλήλων πλέον να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.

«Αισθανόμαστε ότι κινδυνεύουμε καθημερινά ενώ είμαστε τελείως απροστάτευτοι. Το τραγικό είναι ότι στο προ ημερών Πανελλήνιο Συνέδριο του κλάδου μας, δυστυχώς δεν ήταν ούτε ένας, εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ούτε από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Μπορείτε να το φανταστείτε αυτό;».

Αφορμή για τα όσα γνωστοποιεί ο κ. Μπάρμας, στάθηκε το τελευταίο επεισόδιο που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή στο Σωφρονιστικό Κατάστημα της Πάτρας, με τραυματισμό σωφρονιστικού υπαλλήλου.

Όλα ξεκίνησαν από συμπλοκή μεταξύ των κρατουμένων στις φυλακές Αγίου Στεφάνου. Οι υπάλληλοι έσπευσαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, αλλά δύο εξ αυτών δέχθηκαν επίθεση από Έλληνα κρατούμενο, ο οποίος σύμφωνα με τις μαρτυρίες ήταν ιδιαίτερα επιθετικός.

Τόσο ο κρατούμενος, όσο και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με τον κ. Μπάρμπα, οι συνδικαλιστές ενώσεις, έχουν στείλει ουκ ολίγες φορές, έγγραφα διαμαρτυρίας στα αρμόδια υπουργεία, καθώς το φαινόμενο έχει λάβει σοβαρές διαστάσεις και παρατηρείται σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.


Πηγή: tempo24

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ