Οι δράσεις του Δήμου Αθηναίων για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής - iefimerida.gr

Οι δράσεις του Δήμου Αθηναίων για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής

Γιώργος Καμίνης/ Φωτογραφία intime
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη σαφή δέσμευσή του στην υλοποίηση πολιτικών που προασπίζουν την ανθεκτικότητα της πόλης και θέτουν γερά θεμέλια για τις επόμενες δεκαετίες επαναλαμβάνει ο Δήμος Αθηναίων, σε μήνυμά του, με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και τη συμπλήρωση ενός έτους από την επίσημη παρουσίαση της Στρατηγικής Ανθεκτικότητας της Αθήνας με ορίζοντα το 2030.

«Στη Στρατηγική Ανθεκτικότητας της Αθήνας εντάσσονται μία σειρά από δράσεις που ενισχύουν τις πράσινες και μπλε υποδομές, δηλαδή υποδομές που προετοιμάζουν την πόλη να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, προστατεύουν τους πιο αδύναμους πληθυσμούς από αναμενόμενες κρίσεις, όπως ο σεισμός και οι καύσωνες, αλλά και χρόνιες πιέσεις, όπως η οικονομική ύφεση και οι γερασμένες υποδομές» δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η Αθήνα έρχεται σταδιακά αντιμέτωπη με ορατούς κινδύνους που απορρέουν από την αύξηση των υψηλών θερμοκρασιών και των κυμάτων καύσωνα που επηρεάζουν τόσο την ποιότητα ζωής των Αθηναίων, όσο και την οικονομική της δραστηριότητα».

Ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο της Στρατηγικής Ανθεκτικότητας 2030, έχει προβεί στην επέκταση της στρατηγικής συνεργασίας του με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, αποστέλλοντας προσωποποιημένες προειδοποιήσεις για επερχόμενο καύσωνα στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών, σε στρατηγική συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ για τη βιώσιμη-ορθολογική διαχείριση του νερού, στη δημιουργία νέων χώρων πρασίνου σε απαλλοτριωμένα οικόπεδα, σε πιλοτικές δράσεις όπως οι «Δροσερές Γειτονιές», στην αξιοποίηση πόρων για την ανάπτυξη πράσινων και μπλε υποδομών.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ




Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αθήνα Γιώργος Καμίνης Δήμος Αθηναίων
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ