Πυρκαγιά στο Περιστέρι: Εικόνες ολικής καταστροφής στην αποθήκη -Ζημιές σε σπίτια - iefimerida.gr

Πυρκαγιά στο Περιστέρι: Εικόνες ολικής καταστροφής στην αποθήκη -Ζημιές σε σπίτια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρανάλωμα του πυρός έγινε μία αποθήκη ηλεκτρικών ειδών στο Περιστέρι σήμερα το πρωί, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε. Μάλιστα, ζημιές υπέστησαν και παρακείμενα σπίτια.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα σε αποθήκη ηλεκτρικών ειδών στην οδό Στυλιανού Γονατά 16, στο Περιστέρι. Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 5:10 και έσπευσαν στο σημείο 30 άνδρες και 12 οχήματα. Η πυρκαγιά, λόγω και των εύφλεκτων υλικών μέσα στο κτίριο, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και μάλιστα προκάλεσε ζημιές και σε διπλανό σπίτι.

Η φωτιά ήταν τόσο μεγάλη που ο καπνός, ο οποίος «έπνιξε» τα γύρω σπίτια, ανέβηκε αρκετά μέτρα στον ουρανό.

Πυρκαγιά στο Περιστέρι: Εικόνες ολικής καταστροφής στην αποθήκη -Ζημιές σε σπίτια | iefimerida.gr 2

Ολική καταστροφή στην αποθήκη -Κανένας τραυματισμός

Ψυγεία, πλυντήρια, κουζίνες, air conditions, καθώς και τα υλικά συσκευασίας που ήταν μέσα στην αποθήκη παραδόθηκαν στις φλόγες που ξέσπασε στο κτίριο. Σύμφωνα με τον διοικητή στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Αττικής, υποστράτηγο Αχιλλέα Τζουβάρα, κάηκε ολοσχερώς το εμπόρευμα που υπάρχει στο ισόγειο. Παράλληλα ανέφερε πως «αποφεύχθηκε η επέκταση της φωτιάς στο υπόγειο του ίδιου κτιρίου και στο διπλανό που είναι της ίδιας εταιρείας. Ζημιές έχουν υποστεί και δύο δωμάτια στη διπλανή πολυκατοικία, πάνω ψηλά. Οι ζημιές είναι μεγάλες στην αποθήκη ηλεκτρικών ειδών, θα αποτιμηθούν στη συνέχεια».

Πυρκαγιά στο Περιστέρι: Εικόνες ολικής καταστροφής στην αποθήκη -Ζημιές σε σπίτια | iefimerida.gr 3

Ωστόσο, ο κ. Τζουβάρας τόνισε: «Γρήγορα περιορίσαμε την επέκταση σε παρακείμενα κτίρια, κατοικίες, αποθήκες και βιοτεχνίες. Τώρα βρισκόμαστε σε κατάσταση μερικού ελέγχου. Αδειάσαμε όλο το οικοδομικό τετράγωνο από τους πολίτες για λόγους ασφαλείας και αυτό αποδείχθηκε σωστό, γιατί δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός ή κάποιος που να αντιμετωπίζει αναπνευστικό πρόβλημα».

Ζημιές στα διπλανά σπίτια

Αποκαΐδια και νερά μέσα στο ακατοίκητο σπίτι που κατάφερε να περάσει η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε αποθήκη ηλεκτρικών στο Περιστέρι.

Ωστόσο, όπως επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη, ζημιές, από τη μεγάλη φωτιά, υπέστησαν και άλλα κτίρια που εφάπτονται με την αποθήκη.

Αφενός μια πολυκατοικία υπέστη εξωτερικές ζημιές, αφετέρου ένα διαμέρισμα υπέστη σοβαρότερες ζημιές με ένα δωμάτιό του να τυλίγεται στις φλόγες. Σύμφωνα με την κυρία Μαλλίρη, το διαμέρισμα ήταν ακατοίκητο. Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για ένα διαμέρισμα το οποίο οι ιδιοκτήτες του χρησιμοποιούσαν σαν αποθήκη και την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά στη διπλανή αποθήκη ηλεκτρικών, δεν βρισκόταν κανείς μέσα σε αυτό.

Ιδιοκτήτης αποθήκης στο Περιστέρι: Δεν λειτούργησε η πυρασφάλεια [βίντεο]

Σε απόγνωση ο Νίκος Καρώνης, ιδιοκτήτης της αποθήκης ηλεκτρικών στο Περιστέρι, καθώς η φωτιά κατέστρεψε την επιχείρηση ολοσχερώς.

Δεν έδωσα σημασία στον πρώτο συναγερμό, ήρθα στο δεύτερο και είχε καταστραφεί όλο το κτίριο. Δεν είναι ασφαλισμένο. Εγώ ήμουν στο σπίτι και κοιμόμουν. Το κτίριο είχε πυρασφάλεια αλλά δεν λειτούργησε. Το κτίριο είναι νοικιασμένο και περίμενα να μου το παραδώσουν για να το ασφαλίσω.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα εμπορεύματα που υπήρχαν μέσα στην αποθήκη ήταν αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ.

div class="media_embed" height="315px" width="560px">

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ