Ο τραυματισμός του Σαλάχ από τον Ράμος στα θέματα εξεταστικής -Σε Νομική Σχολή - iefimerida.gr

Ο τραυματισμός του Σαλάχ από τον Ράμος στα θέματα εξεταστικής -Σε Νομική Σχολή

Φωτογραφία: AP/ Efrem Lukatsky
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μο Σαλάχ συμπεριλήφθηκε μεν στην αποστολή της Αιγύπτου για το Μουντιάλ, αλλά ο τραυματισμός του από τον Σέρχιο Ράμος στον τελικό του Champions League απασχολεί ακόμη. Σε τέτοιο βαθμό, που «έπεσε» και ως θέμα σε εξεταστική σε Νομική Σχολή.

Σε συριακές σελίδες στο Facebook έγινε viral η φωτογραφία από τα θέματα εξετάσεων για τον Ποινικό Κώδικα που έδωσαν οι πρωτοετείς στο Πανεπιστήμιο της Δαμασκού.

Ενα από τα θέματα ήταν: «Ο Σέρχιο Ράμος τραυμάτισε τον Μοχάμεντ Σαλάχ στον τελικό του Champions League. Φυσικά, ο Ράμος δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για αυτή την ενέργειά του από ποινική άποψη, εξαιτίας τεσσάρων συνθηκών που δικαιολογούν τη χρήση βίας στον αθλητισμό. Αναφέρετε αυτές τις συνθήκες».

Οι φοιτητές φαίνεται πως αντιμετώπισαν με χιούμορ το συγκεκριμένο θέμα. Μάλιστα, κάποιοι σχολίασαν ότι ο καθηγητής ήταν πιθανόν υποστηρικτής της Μπαρτσελόνα που απογοητεύτηκε επειδή η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε την Λίβερπουλ στον τελικό και κατέκτησε το Champions League.

Πάντως, το πανεπιστήμιο σε ανάρτηση στο Facebook δημοσίευσε και τη σωστή απάντηση που έδωσε ένας από τους φοιτητές.

«Οι συνθήκες είναι: 1. Ο αγώνας να διεξάγεται σύμφωνα με τον νόμο. 2. Ο τραυματισμένος παίκτης να συναίνεσε να μετάσχει στον αγώνα. 3. Ο παίκτης που ευθύνεται για τον τραυματισμό να σεβάστηκε τους κανονισμούς και τις αρχές του αθλήματος. 4. Ο τραυματισμός να προκλήθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα».

Πηγή: BBC

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μο Σαλάχ Σέρχιο Ράμος Champions League
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ