Τόσκας: Δεν υπάρχει άβατο στα Εξάρχεια! Είναι υπό διαρκή αστυνομικό έλεγχο - iefimerida.gr

Τόσκας: Δεν υπάρχει άβατο στα Εξάρχεια! Είναι υπό διαρκή αστυνομικό έλεγχο

Ο Νίκος Τόσκας λέει ότι τα Εξάρχεια βρίσκονται υπό διαρκή παρακολούθηση της ΕΛΑΣ-Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρνείται ότι υπάρχει άβατο στα Εξάρχεια αλλά, αντιθέτως, η περιοχή βρίσκεται υπό διαρκή αστυνομικό έλεγχο λέει επί της ουσίας ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Σε έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή απαντώντας στον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, ο κ. Τόσκας παρουσίασε τα πεπραγμένα της Ελληνικής Αστυνομίας στην συγκεκριμένη περιοχή. Οπως υποστηρίζει, υλοποιείται το πλέον επικαιροποιημένο (από 01-03-2018) Ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Αστυνόμευσης για το ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής των Εξαρχείων, το οποίο -κατά τον Ν. Τόσκα- εστιάζει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, καθώς και στην ουσιαστική και οριζόντια διαχείριση κάθε μορφής αναφυόμενων τοπικών ζητημάτων αστυνομικής φύσης.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το εν λόγω έγγραφο, στην περιοχή των Εξαρχείων διενεργούνται -σε καθημερινή βάση και καθ’ όλο το 24ωρο- στοχευμένοι και συστηματικοί έλεγχοι, αλλά και εξειδικευμένες δράσεις (πεζές - εποχούμενες περιπολίες, εξορμήσεις, συγκρότηση συνεργείων - ομάδων ελέγχου), αφενός μεν για την αποτελεσματική διαχείριση κάθε μορφής παραβατικότητας, στο πλαίσιο αναβάθμισης του επιπέδου της εμφανούς αστυνόμευσης, αφετέρου δε για τη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών ασφαλείας για τους πολίτες.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υποστηρίζει, μάλιστα, ότι αυξήθηκαν οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ. που διατέθηκαν για περιπολίες στη διαλαμβανόμενη περιοχή, το 2017 σε σχέση με το 2016, σε Ειδικό Δρομολόγιο Περιπολιών, κάτι «που καταρρίπτει τις όποιες αβάσιμες υπόνοιες περί απαγόρευσης εισόδου της Ελληνικής Αστυνομίας στα Εξάρχεια». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται, από 01-01-2018 έως 14-05-2018 ο αριθμός περιπολιών έχει ξεπεράσει τον αντίστοιχο περσινό ετήσιο. «Στο πλαίσιο της δραστηριοποίησης αυτής, κατά το τρέχον έτος (έως 28-02), στην περιοχή των Εξαρχείων διενεργήθηκε αξιόλογος αριθμός ελέγχων ατόμων με την πραγματοποίηση ανάλογου, των συντρεχουσών περιπτώσεων, αριθμού προσαγωγών και συλλήψεων για διάφορα αδικήματα. Επιπρόσθετα και προς επίρρωση των ανωτέρω, αναφέρεται η αύξηση του ποσοστού των συλλήψεων και των ανευρεθέντων οχημάτων στην περιοχή δραστηριοποίησης του Α.Τ. Εξαρχείων κατά 42,7% και 17,7% αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια της παρούσας διακυβέρνησης συγκριτικά με την τριετία 2012-2014», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, κατά το υπουργείο αυξήθηκε ο αριθμός των συλλήψεων για ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά 28,13% και 200%, ενώ μειώθηκε ο αριθμός των επιθέσεων σε βάρος τραπεζών κατά 33,33%. «Αξίζει δε να επισημανθούν οι πρόσφατες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας στον τομέα της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος (διακίνηση ναρκωτικών, διάπραξη ληστειών - διαρρήξεων και κλοπών) στην προαναφερόμενη περιοχή και στο ευρύτερο κέντρο των Αθηνών. Ταυτόχρονα, υπενθυμίζεται ότι κατά την τελευταία τριετία έχουν γίνει επανειλημμένες οργανωμένες επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών, αντίστοιχες των οποίων δεν είχαν γίνει τα τελευταία 25 χρόνια, σύμφωνα με τα λεγόμενα των ίδιων των αστυνομικών, καταφέροντας καίριο πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης αυτών», προστίθεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον υπουργό εμφανής πλέον είναι η άμεση επιχειρησιακή εφαρμογή του νέου επιτελικού σχεδιασμού, ο οποίος προβλέπει την αποδέσμευση 800 αστυνομικών από καθήκοντα ασφάλειας προσώπων και χώρων, αλλά και από υπηρεσίες σε επιτελικά γραφεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ