Ειρωνείες Γαβρόγλου στη Βουλή: Οταν εκνευρίζεστε, να πάρετε βαθιές ανάσες για να ηρεμήσετε - iefimerida.gr

Ειρωνείες Γαβρόγλου στη Βουλή: Οταν εκνευρίζεστε, να πάρετε βαθιές ανάσες για να ηρεμήσετε

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ειρωνείες προς την αντιπολίτευση από την πλευρά του υπουργού παιδείας Κωνσταντίνου Γαβρόγλου ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου παιδείας για την Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Στις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και της Δημοκρατική Συμπαράταξης για το γεγονός ότι το νομοσχέδιο θα συζητηθεί με την διαδικασία του επείγοντος ο κ. Γαβρόγλου είπε με ύφος: «Όταν εκνευρίζεστε να μην μιλάτε . Μια απλή άσκηση είναι».

Απαντώντας στον κ. Γαβρόγλου η εισηγήτρια από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας Νίκη Κεραμέως απάντησε: «μας έχετε εξαγριώσει με αυτά που κάνετε κ .υπουργε».

Ωστόσο ο κ. Γαβρόγλου συνέχισε στο ίδιο ειρωνικό ύφος: «Να πάρετε βαθιές ανάσες για να ηρεμήσετε».

Η φράση αυτή προκάλεσε τις σφοδρές αντιδράσεις των περισσότερων βουλευτών της αντιπολίτευσης και μόνο με την παρέμβαση του προεδρεύοντος Δημήτρη Σεβαστάκη επήλθε η ηρεμία στην αίθουσα.

Στη διάρκεια συζητήσεις το νομοσχέδιο επί της αρχής οι βολές που δέχτηκε ο κύριος Γαβρόγλου δεν ήταν μόνο από την αντιπολίτευση αλλά και από τον συγκυβερνήτη του του ΣΥΡΙΖΑ τους ΑΝΕΛ.

Ο εισηγητής του κόμματος Κώστας Κατσίκης έκανε λόγο για ενστάσεις στις ρυθμίσεις που αφορούν στους σχολικούς συμβούλους.

«Θα πρέπει να εξετάσουμε τις ενστάσεις που διατυπώνει η πανελλήνια ένωση σχολικών συμβούλων και να διερευνήσουμε τα περιθώρια βελτίωσης των διατάξεων του σχεδίου νόμου» είπε στον υπουργό παιδείας ο βουλευτής των ανεξάρτητων Ελλήνων και πρόσθεσε οτι «για τους σχολικούς συμβούλους το έργο τους είναι άρτια συνδεδεμένο με την σχολική μονάδα, το έργο τους θα πρέπει να αναγνωριστεί ως προϋπηρεσία και η μοριοδότηση τους να μη διαφέρει από αυτή της άσκησης καθηκόντων στις σχολικές μονάδες».

Ο κ. Κατσίκης ζήτησε ακόμη «να εξεταστεί μια σειρά προτάσεων στις οποίες οι Ανεξάρτητοι Ελληνες έχουν εστιάσει από την αρχή. Στις άδειες που λογίζονται ως διδακτική υπηρεσία οι Ανεξάρτητοι Ελληνες προτείνουμε να προστεθούν και οι μακροχρόνιες αναρρωτικές άδειες εκπαιδευτικών που ασθενούν από μακροχρόνιες ασθένειες. Ως διδακτική υπηρεσία προτείνουμε να λογίζονται οι εκπαιδευτικές άδειες για φοίτηση στα διδασκαλία δημοτικής εκπαίδευσης και νηπιαγωγών»

Πάντως παρά τις ενστάσεις του ο κ. Κατσίκης όπως είπε θα ψηφίσει το νομοσχέδιο επί της αρχής και θα επανέλθει στις επισημάνσεις του κατά τη συζήτηση των άρθρων.

Στο θέμα των σχολικών συμβούλων αναφέρθηκε και ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός λέγοντας πως η κυβέρνηση καταργεί εκδικητικά το συγκεκριμένο θεσμό. «Καταργείτε εκδικητικά τον θεσμό των σχολικών συμβούλων επειδή ήταν οι φορείς που στήριξαν στο παρελθόν την αξιολόγηση στην εκπαίδευση.

Επιλέξατε συνειδητά να υπονομεύσετε έναν θεσμό χρήσιμο».

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας απαντώντας του επιχείρημα του Υπουργού παιδείας ότι καταργεί την αξιολόγηση η οποία συνδεόταν με απολύσεις χαρακτήρισε αυτή την τοποθέτηση ψέμα

«Είναι ψέμα ότι η αξιολόγηση της Ν.Δ συνδεόταν με απολύσεις. Με τις ρυθμίσεις που φέρνετε οι μετακλητοί οι οποίοι εξαιρέθηκαν από την αξιολόγηση θα έρθουν τώρα να αξιολογήσουν τους εκπαιδευτικούς .Η συνέντευξη ανοίγει το παράθυρο για την πριμοδότηση “ημετέρων”. Οι όποιες επιλογές θα γίνουν με τον διάτρητο αυτόν τρόπο δεν θα είναι νομιμοποιημένες».

Ο κ. Ανδριανός επέκρινε ακόμη τον τρόπο με τον οποίο το νομοσχέδιο μπαίνει για συζήτηση και ψηφοφορία με τη διαδικασία του επείγοντος

«Το νομοσχέδιο βγήκε σε διαβούλευση στις 16 Μαρτίου για δέκα ημέρες και είχε 51 άρθρα. Όταν κατατέθηκε στην Βουλή είχε 113 άρθρα, θυμηθείτε τι λέγατε όταν ήσασταν στην αντιπολίτευση. Εσείς κάνετε τα ίδια και χειρότερα . Το νομοσχέδιο βρίθει αντισυνταγματικών διατάξεων και εξαχρειώνει τους θεσμούς . Στα συμβούλια επιλογής νέων στελεχών θα μπουν δικοί σας μετακλητοί. Τέτοιες πρακτικές ούτε στις πιο μαύρες σελίδες. Στοχοποιείτε σχολικούς συμβούλους. Είναι ατόπημα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κώστας Γαβρόγλου Βουλή Νίκη Κεραμέως
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ