Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη θέλει να μείνει σε σουίτα 6.000 δολ. αλλά να μην πληρώσει! - iefimerida.gr

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη θέλει να μείνει σε σουίτα 6.000 δολ. αλλά να μην πληρώσει!

Το πολυτελέστατο Fullerton Hotel στη Σιγκαπούρη (Φωτογραφία: Wikimedia)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην προεδρική σουίτα πεντάστερου ξενοδοχείου στη Σιγκαπούρη θέλει να καταλύσει ο Κιμ Γιονγκ Ουν στη διάρκεια της ιστορικής συνόδου κορυφής με τον Ντόναλντ Τραμπ, έστω κι αν δεν το σηκώνει η τσέπη του...

Την ώρα που ο βοηθός προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Τζο Χάγκιν και ο στενός συνεργάτης του Βορειοκορεάτη δικτάτορα, Κιμ Τσανγκ Σον, επεξεργάζονται τις λεπτομέρειες του τετ-α-τετ της 12ης Ιουνίου, δημοσίευμα της Washington Post αναφέρει ότι ο «Υπέρτατος Ηγέτης» ζήτησε να μείνει στο πεντάστερο Fullerton Hotel, αλλά να πληρώσει κάποιος άλλος τον λογαριασμό- η διανυκτέρευση στην προεδρική σουίτα στοιχίζει 6.000 δολάρια- αφού δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα η χώρα του λόγω ανεπάρκειας ταμειακών διαθεσίμων, έστω κι αν επενδύει εκατομμύρια στο πυρηνικό και το πυραυλικό της πρόγραμμα...

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη θέλει να μείνει σε σουίτα 6.000 δολ. αλλά να μην πληρώσει! | iefimerida.gr 0

Το Fullerton Hotel στην όχθη του ποταμού Singapore καυχάται ότι είναι το πολυτελέστερο στην ασιατική πόλη-κράτος, ενώ στην ιστοσελίδα του ενημερώνει ότι η προεδρική σουίτα διαθέτει μεταξύ άλλων ένα πιάνο με ουρά και ιδιωτικό ασανσέρ.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη θέλει να μείνει σε σουίτα 6.000 δολ. αλλά να μην πληρώσει! | iefimerida.gr 1

Σύμφωνα με την Washington Post η κυβέρνηση Τραμπ εμφανίζεται ανοικτή στο ενδεχόμενο να καλύψει τα έξοδα της διαμονής του Κιμ στο νεοκλασικό ξενοδοχείο, αλλά αναζητεί τρόπο να το κάνει χωρίς να προσβληθούν στην Πιονγιάνγκ.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη θέλει να μείνει σε σουίτα 6.000 δολ. αλλά να μην πληρώσει! | iefimerida.gr 2

Παράλληλα έχουν επίγνωση ότι μια τέτοια κίνηση ενδέχεται να συνιστά παραβίαση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών στο κομμουνιστικό καθεστώς και θα χρειαζόταν κάποια ειδική απόφαση για να παγώσουν προσωρινά οι κυρώσεις αυτές.

To lobby του ξενοδοχείου Fullerton στη Σιγκαπούρη (Φωτογραφία: Flickr)

Δεν αποκλείεται, όμως, να βρεθούν κι άλλες λύσεις. Το Σάββατο ο υπουργός Άμυνας της Σιγκαπούρης, Ενγκ Χεν, είπε ότι η χώρα είναι έτοιμη να καλύψει ορισμένα από τα έξοδα της συνόδου κορυφής Τραμπ-Κιμ για να διασφαλίσει την επιτυχία της.

Ενώ από την πλευρά της η οργάνωση «Διεθνής Εκστρατεία για την Κατάργηση των Πυρηνικών Όπλων» (ICAN), η οποία διεξάγει εκστρατεία για την απαγόρευση και την εξάλειψη των πυρηνικών όπλων και τιμήθηκε πέρυσι με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, προσφέρθηκε να καλύψει τα έξοδα διαμονής του Κιμ στο ξενοδοχείο με μέρος του χρηματικού επάθλου που συνόδευε το Νόμπελ, «αναγνωρίζοντας ότι η ιστορική αυτή σύνοδος συνιστά μοναδική ευκαιρία που εμφανίζεται μια φορά ανά γενιά» για την ειρήνη και τον πυρηνικό αφοπλισμό.

H θέα από εστιατόριο του Marina Bay Sands

Παρά τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει, μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη που θα γίνει η συνάντηση του Κιμ με τον Τραμπ. Μεταξύ άλλων έχουν αναφερθεί ως πιθανά σημεία του ιστορικού ραντεβού το ξενοδοχείο Shangri-la, που φιλοξένησε την περασμένη εβδομάδα τον Ινδό πρωθυπουργό και υπουργούς Άμυνας από διάφορα κράτη, το ξενοδοχείο Capella στο τουριστικό θέρετρο Σεντόζα και το Μarina Bay Sands.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που πληρώνει κάποιος άλλος το λογαριασμό των Βορειοκορεατών. Στη διάρκεια της χειμερινής Ολυμπιάδας του περασμένου Φεβρουαρίου, η Σεούλ ξόδεψε 2,6 εκ. δολάρια για να καλύψει τα έξοδα μετάβασης και διαμονής των τσιρλίντερ που έστειλε ο Κιμ στη Νότια Κορέα.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη θέλει να μείνει σε σουίτα 6.000 δολ. αλλά να μην πληρώσει! | iefimerida.gr 5


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ