Χρηματιστήριο: Ηπια άνοδος στο κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών - iefimerida.gr

Χρηματιστήριο: Ηπια άνοδος στο κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηπιες ανοδικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, που φαίνεται πως ακολουθεί το ανοδικό κλίμα στα άλλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών η αγορά θα συσσωρεύσει στα τρέχοντα επίπεδα και το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ πρώτου τριμήνου που δημοσιεύονται σήμερα.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:05 διαμορφώνεται στις 779,42 μονάδες σημειώνοντας ήπια άνοδο 0,34%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,98 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,40%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,15%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της ΔΕΗ (+4,76% στα 2,158 ευρώ), της Lamda Development (+1,62% στα 6,280 ευρώ) και των ΕΛΠΕ (+1,09% στα 7,430 ευρώ).

Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές της Grivalia Properties(-0,55% στα 9,050 ευρώ), της Aegean Airlines(-0,34% στα 8,670 ευρώ) και της Τιτάν(-0,23% στα 21,800 ευρώ).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+1,45%), των Πρώτων Υλών (+1,08%) και των Ταξιδιών (+0,70%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο δείκτης της Τεχνολογίας (-0,37%).

Ανοδικά κινούνται 31 μετοχές, 30 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

  • Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Αλουμύλ+6,67% και Κλουκίνας-Λάππας+4,72%
  • Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές:Fieratex-29,31% και Unibios -12,46%.

Σε άνοδο οι ευρωπαικές μετοχές με τις τράπεζες στο επίκεντρο

Οι ευρωπαϊκές μετοχές επέκτειναν σήμερα την άνοδό τους χάρη στις τραπεζικές μετοχές ενώ στο επίκεντρο βρίσκονταν οι επιχειρηματικές συμφωνίες ύστερα από μια εβδομάδα πολιτικής έντασης στην Ιταλία και την Ισπανία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,6% με τον γερμανικό DAX να ενισχύεται κατά 0,8%.

Ο τραπεζικός κλαδικός δείκτης σημείωσε άνοδο 1,2% καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν πιθανές επιχειρηματικές συμφωνίες και ισχυρότερα οικονομικά αποτελέσματα.

Η μετοχή της Unicredit σημείωσε άνοδο 3,5% και της Societe Generale 2,6% ύστερα από δημοσίευμα των Financial Times σύμφωνα με το οποίο οι δύο τράπεζες διερευνούν την πιθανότητα συγχώνευσής τους, η οποία πολλοί επενδυτές ελπίζουν ότι μπορεί να ανοίξει το δρόμο για περαιτέρω συγκέντρωση του κλάδου.

Η μετοχή της Air France σημείωσε άνοδο 4,8% αφού η AccorHotels ανακοίνωσε ότι εξετάζει την πιθανότητα αγοράς ποσοστού στη γαλλική αεροπορική εταιρία. Η μετοχή της Accor σημείωσε νωρίτερα πτώση 2,5%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρηματιστήριο ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ