Θεοχαρόπουλος: Με εσωκομματικό δημοψήφισμα οι μετεκλογικές συνεργασίας - iefimerida.gr

Θεοχαρόπουλος: Με εσωκομματικό δημοψήφισμα οι μετεκλογικές συνεργασίας

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να προχωρά σταθερά στη γραμμή της αυτονομίας και της εθνικής συνεννόησης, τόνισε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Οποτε και αν γίνουν οι εκλογές, τόνισε, ο στόχος είναι να ανατραπούν οι πολιτικοί συσχετισμοί, ώστε να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις απέναντι στην καταστροφική πόλωση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

«Και εάν είμαστε μέσα στις πρώτες τρεις δυνάμεις και πάρουμε διερευνητική εντολή, εμείς δεν θα την περιφέρουμε στα συνδικάτα, αλλά με βάση το προοδευτικό μας πρόγραμμα θα προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε την εθνική συνεννόηση. Προτεραιότητα, όμως, για το Κίνημα Αλλαγής μετεκλογικά πρέπει να είναι οι συνεργασίες στη βάση της εθνικής συνεννόησης και όχι οι μονομερείς κυβερνητικές συνεργασίες με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε την πρότασή του οι μετεκλογικές συνεργασίες να αποφασιστούν με εσωκομματικό δημοψήφισμα. Για τις δυσλειτουργίες που παρατηρούνται ανέφερε ότι οι σημαντικές αποφάσεις δεν μπορεί να λαμβάνονται αιφνιδιαστικά και εν στενώ καθώς τα προβλήματα λύνονται με περισσότερη και όχι με λιγότερη δημοκρατία

Επεσήμανε ότι χρειάζεται να γίνει περαιτέρω εξειδίκευση στα 12+1 προγραμματικά σημεία, που ενέκρινε το Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, προειδοποιώντας ότι «θα ήταν επαρκή μόνο εάν κάποιοι επεδίωκαν να οδηγήσουν μετά τις εκλογές την παράταξή μας κατευθείαν στην αγκαλιά του πρώτου κόμματος και μάλιστα χωρίς τις ελάχιστες προγραμματικές εγγυήσεις. Και είμαι σίγουρος ότι κανείς στο Κίνημα Αλλαγής δεν θα επεδίωκε κάτι τέτοιο. Για αυτό χρειάζεται σοβαρή δουλειά και εξειδίκευση στον προγραμματικό τομέα για να μην γίνουν ξανά τα λάθη του παρελθόντος. Η δημιουργία μίας Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού του Κινήματος Αλλαγής θα μπορούσε να βοηθήσει αποφασιστικά προς την κατεύθυνση αυτή».

Τέλος, χαρακτήρισε «κλοτσοσκούφι» τη διαπραγμάτευση για το Μακεδονικό αφού, όπως ανέφερε, η ελληνική κυβέρνηση απεχθάνεται την συνεννόηση ακόμα και όταν αφορά εθνικά θέματα. «Τονίσαμε από την πρώτη στιγμή ότι απαιτείται λύση κοινά αποδεκτή, με σύνθετη ονομασία για χρήση έναντι όλων (erga omnes) και με δεσμευτικές εγγυήσεις που θα αποτρέπουν τον αλυτρωτισμό, μέσα από μία Διεθνή Συνθήκη. Η θέση μας παραμένει σταθερή, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες. Βάζουμε το εθνικό συμφέρον πάνω από όλα», υπογράμμισε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ