«Οχι» της Μέρκελ στην Ιταλία για ελάφρυνση χρέους - iefimerida.gr

«Οχι» της Μέρκελ στην Ιταλία για ελάφρυνση χρέους

Φωτογραφία: AP/ Markus Schreiber
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ανγκελα Μέρκελ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ιταλικού χρέους, καθώς τόνισε ότι δεν πρέπει να μετατραπεί η ευρωζώνη σε ένωση χρέους.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung η Καγκελάριος ρωτήθηκε για δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο το Κίνημα Πέντε Αστέρων και η Λέγκα, τα δύο κόμματα που σχημάτισαν κυβέρνηση στην Ιταλία, σκοπεύουν να ζητήσουν από την ΕΚΤ να διαγράψει 250 δισεκατομμύρια ευρώ οφειλών του ιταλικού δημοσίου.

Η Μέρκελ επέμεινε πως ενώ η αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της ευρωζώνης είναι σημαντική, η αρχή αυτή «δεν πρέπει να οδηγήσει σε μια ένωση χρέους».

«Θα προσεγγίσω τη νέα ιταλική κυβέρνηση ανοικτά και θα συνεργαστώ μαζί της αντί να κάνω υποθέσεις για τις προθέσεις της», ανέφερε ακόμη, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι διατεθειμένη να συζητήσει και τρόπους για την τόνωση της ανάπτυξης στις τάξεις των νέων στην Ιταλία.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άνγκελα Μέρκελ χρέος Ιταλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ