Νεκροί και τραυματίες γύρω από τη σορό του Κόπτη Πατριάρχη - iefimerida.gr

Νεκροί και τραυματίες γύρω από τη σορό του Κόπτη Πατριάρχη

προσκήνυμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν ποδοπατήθηκαν χιλιάδες πιστοί οι οποίοι είχαν συρρεύσει στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μάρκου στο Κάιρο για να αποτίσουν φόρο τιμής στον προκαθήμενο της Εκκλησίας των Κοπτών της Αιγύπτου Σενούντα Γ'.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας των Κοπτών απεβίωσε το Σάββατο σε ηλικία 88 ετών ύστερα από μακρά ασθένεια. Τις τελευταίες μέρες η σορός του εκτίθεται στον παπικό θρόνο με τα επίσημα άμφια, ενώ δεκάδες χιλιάδες συρρέουν για να αποτίσουν φόρο τιμής στον εκληπόντα ιεράρχη.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί γύρω από το ναό, όπου οι προσκυνητές έχουν σχηματίσει ουρά άνω του ενός χιλιομέτρου. Κόπτες κληρικοί από ολόκληρο τον κόσμο φθάνουν στο Κάιρο για την κηδεία η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη. Ο Σενούντα θα ταφεί σε μοναστήρι της βόρειας Αιγύπτου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ