«Ηρωες» πυροσβέστες πιάνουν στον αέρα άτομο που πήδηξε από τον τέταρτο όροφο κτιρίου [βίντεο] - iefimerida.gr

«Ηρωες» πυροσβέστες πιάνουν στον αέρα άτομο που πήδηξε από τον τέταρτο όροφο κτιρίου [βίντεο]

Φωτογραφία: Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δραματική διάσωση ενός ατόμου που θέλησε να βάλει τέρμα στη ζωή του πηδώντας από τον τέταρτο όροφο ενός κτιρίου κατέγραψε κάμερα στη Λετονία.

Ένοικοι της πολυκατοικίας ειδοποίησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο την Πυροσβεστική ότι ένα «ύποπτο» άτομο κρεμόταν «επικίνδυνα» από παράθυρο του τετάρτου ορόφου. Φθάνοντας στο σημείο οι πυροσβέστες σκέφτηκαν ένα έξυπνο σχέδιο και το έθεσαν σε εφαρμογή. Χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: η πρώτη έσπευσε στο από κάτω διαμέρισμα για να στήσει ένα «δίχτυ ασφαλείας», ενώ η δεύτερη ανέβηκε στην ταράτσα προσπαθώντας με ορειβατικό εξοπλισμό να προσεγγίσει τον επίδοξο αυτόχειρα.

Η διάσωση, που καταγράφηκε από κάμερα στον τρίτο όροφο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και «θαύμα». Ένας από τους διασώστες κρεμάστηκε από το ανοικτό παράθυρο με απλωμένα τα χέρια για να πιάσει το άτομο που έπεφτε, ενώ συνάδελφός του τον κρατούσε από τα πόδια ως αντίβαρο. Δευτερόλεπτα αργότερα χάρη στο θάρρος, την επινοητικότητα και τα αντανακλαστικά του ο ήρωας πυροσβέστης έπιασε τον παρ’ ολίγον αυτόχειρα από τα πόδια, ενώ έπεφτε στο κενό και τον έσυρε στο δωμάτιο.

«Το να είσαι διασώστης είναι κάτι ιδιαίτερο. Χρειάζεται θάρρος, επαγγελματισμό και την ικανότητα να δρας αποφασιστικά σε περίπλοκες και συχνά λίαν επικίνδυνες καταστάσεις. Είμαι περήφανος για τους διασώστες που έσωσαν μια ζωή», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Ριχαρντς Κοζλόφσκις, ο οποίος πρόκειται να απονείμει ειδικό βραβείο στους δύο ήρωες πυροσβέστες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λετονία διάσωση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ