«Πανεπιστήμιο των Πολιτών» στη Λάρισα - iefimerida.gr

«Πανεπιστήμιο των Πολιτών» στη Λάρισα

Απόστολος Καλογιάννης/ Φωτογραφία eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έναρξη λειτουργίας του προγράμματος «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» με την παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων-«Κύκλων Μάθησης» που πρόκειται να υλοποιηθούν κατά το νέο ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO με επιστημονικό υπεύθυνο τον Αλέξη Κόκκο, καθηγητή Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και σύμβουλο τον καθηγητή Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Columbia University της Νέας Υόρκης, Τεντ Φλέμινγκ.

Ο κ. Καλογιάννης, παρουσία του καθηγητή Αλέξη Κόκκου, της περιφερειακής διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένης Αναστασοπούλου και εκπροσώπων φορέων της πόλης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, τόνισε ότι το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» έχει ως σκοπό την οργάνωση και λειτουργία “Κύκλων Μάθησης” που αφορούν το σύνολο των συμπολιτών μας και κατά προτεραιότητα ευάλωτες ομάδες, με σκοπό την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των συμμετεχόντων, την αμφισβήτηση στερεοτυπικών ιδεών με τρόπο μετασχηματιστικό και την παροχή γνώσεων και διαμόρφωση ικανοτήτων χρήσιμων για τους πολίτες στην κοινωνική, επαγγελματική και προσωπική σφαίρα της ζωής».

Στο πλαίσιο του προγράμματος και για την υλοποίηση των σκοπών του προβλέπεται:

  • Η οργάνωση και λειτουργία Κύκλων Μάθησης που αφορούν σε ζητήματα κοινωνικού, ψυχολογικού, παιδαγωγικού, ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
  • Η διοργάνωση και διεξαγωγή σεμιναρίων, συνεδρίων, ημερίδων, διαλέξεων, και εκδηλώσεων.
  • Η συμμετοχή σε ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα.
  • Η συνεργασία και συμπράξεις με φορείς και υπηρεσίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
  • Η δημιουργία και διάθεση εκπαιδευτικού και ενημερωτικού ψηφιακού και έντυπου υλικού, καθώς και κάθε άλλη ενέργεια συναφής με τους σκοπούς του προγράμματος.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ