Πρώην ΥΠΕΞ Σκοπίων: Ολοκληρώθηκε η συμφωνία -Τσίπρας και Ζάεφ αποφασίζουν για «Βόρεια» ή «Νέα Μακεδονία» - iefimerida.gr

Πρώην ΥΠΕΞ Σκοπίων: Ολοκληρώθηκε η συμφωνία -Τσίπρας και Ζάεφ αποφασίζουν για «Βόρεια» ή «Νέα Μακεδονία»

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα διάσταση στις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό έδωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μιλόσοσκι με ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε ότι η συμφωνία ολοκληρώθηκε χθες, Πέμπτη, στην Αθήνα και πλέον αναμένεται η τηλεφωνική συνομιλία Ζάεφ - Τσίπρα για την τελική απόφαση για το όνομα, το οποίο θα είναι είτε «Βόρεια Μακεδονία» είτε «Νέα Μακεδονία».

«Xθες στην Αθήνα, με τη συμμετοχή τριών διπλωματών από το υπουργείο Εξωτερικών (σ.σ.: της ΠΓΔΜ), έγινε η σύμβαση για την αλλαγή του ονόματος με όλες τις λεπτομέρειες, erga omnes και μια αναθεώρηση του Συντάγματος. Πλέον, περιμένουμε από τους συμβούλους των δύο χωρών, Μπασάνοβιτς και Καλπαδάκη, να οργανώσουν μια τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Ζόραν Ζάεφ και τον Αλέξη Τσίπρα για να αποφασίσουν για το όνομα Βόρεια ή Νέα Μακεδονία!», έγραψε συγκεκριμένα ο κ. Μιλόσοσκι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ