Μακρόν σε Τραμπ: Οι δασμοί είναι «παράνομοι» και η ΕΕ θα ανταποδώσει - iefimerida.gr

Μακρόν σε Τραμπ: Οι δασμοί είναι «παράνομοι» και η ΕΕ θα ανταποδώσει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τόνισε στον Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους ότι η απόφαση που πήρε ο αμερικανός πρόεδρος να επιβάλλει δασμούς στον χάλυβα και στο αλουμίνιο που εισάγουν οι ΗΠΑ από την ΕΕ είναι «παράνομη», «λαθεμένη» και ότι η ΕΕ θα ανταποδώσει «με τρόπο σθεναρό και αναλογικό», γνωστοποίησε το Ελιζέ.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας--ο οποίος διαβεβαιώνει πως διατηρεί φιλική σχέση με τον αμερικανό ομόλογό του--προέτρεψε επίσης τον Τραμπ να συναινέσει η κυβέρνησή του να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, την Κίνα και την Ιαπωνία για να ενισχυθούν οι κανόνες και η λειτουργία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), προστίθεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, στην οποία δεν δίνεται καμιά διευκρίνιση για την απάντηση του ρεπουμπλικάνου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εμανουέλ Μακρόν Ντόναλντ Τραμπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ