Οταν ο Βαγγέλης (Βενιζέλος) γνώρισε την Λίλα (Μπακατσέλου) - iefimerida.gr

Οταν ο Βαγγέλης (Βενιζέλος) γνώρισε την Λίλα (Μπακατσέλου)

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πρώτη φορά χτες οι Ελληνες ανακάλυψαν στα δελτία ειδήσεων την οικογένεια του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου. Η γυναίκα του Λίλα (Βασιλική) Μπακατσέλου και η μοναχοκόρη τους Ελβίνα τον συνόδευσαν στο εκλογικό κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου ψήφισαν οικογενειακώς για τη εκλογή του νέου προέδρου του κινήματος.

Διακριτική και με μια έμφυτη καχυποψία για τα ΜΜΕ, η Λίλα Μπακατσέλου - Βενιζέλου φρόντισε να μείνει πεισματικά όλα αυτά τα χρόνια μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας. Εχοντας πάντα ως προτεραιότητα την οικογένεια της και την καριέρα της, αφού εργάζεται ως δικηγόρος στην Θεσσαλονίκη.

Η σχέση του Βαγγέλη Βενιζέλου με την Λίλα Μπακατσέλου, κόρη του Απόστολου Μπακατσέλου, ενός από τους πιο γνωστούς εμπόρους της Θεσσαλονίκης, με συμμετοχή στην Εθνική Αντίσταση, συμπληρώνει φέτος τριανταέξι χρόνια κοινής ζωής.

Ο έρωτας, όπως λένε οι φίλοι του ζευγαριού, ήταν κεραυνοβόλος. Η γνωριμία τους έγινε στα τέλη του 1975, στο σπίτι του σημερινού διευθυντή της εφημερίδας «Τα Νέα» Χρήστου Μεμή, σε μια πάροδο της Βασιλίσσης Ολγας στην περιοχή Φάληρο.

Ο Βαγγέλης ήταν τότε δευτεροετής φοιτητής στο ΑΠΘ και η Λίλα μόλις είχε μπει στο πανεπιστήμιο. Το 1978, ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παίρνει το πτυχίο του και αναχωρεί για μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι.

Τον επόμενο χρόνο, ολοκληρώνοντας αντίστοιχα τις δικές της σπουδές, τον ακολουθεί στο Παρίσι και η Λίλα. Είναι η εποχή που αρχίζει να ανατέλλει το επιστημονικό αστέρι του μετέπειτα υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ με μέντορα τον αείμνηστο Δημήτρη Τσάτσο.

Το 1980 ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιστρέφει στην Ελλάδα και την ίδια χρονιά αναγορεύεται σε διδάκτορα του ΑΠΘ. Στις 26 Ιουνίου του1981 παντρεύεται την Λίλα Μπακατέλου με κουμπάρο τον Δημήτρη Τσάτσο.

Το 1984, σε ηλικία 27 ετών ανακηρύσσεται τακτικός καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, ενώ η Λίλα εργάζεται στο δικηγορικό της γραφείο.

Παράλληλα με την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία ο νεαρός καθηγητής δικηγορεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στον Αρειο Πάγο.

Το 1990 η οικογενειακή καρτ ποστάλ ολοκληρώνεται με την έλευση της μοναχοκόρης τους Ελβίνα, στην οποία ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι γνωστό πως έχει τεράστια αδυναμία.

Λέγεται ότι πέρυσι, όταν η Ελβίνα ορκίστηκε, παίρνοντας το πτυχίο της από την Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης, ο Ε. Βενιζέλος με δυσκολία έκρυβε την συγκίνηση του.

Σήμερα η Ελβίνα ακολουθεί στα χνάρια της οικογενειακής παράδοσης, κάνοντας την πρακτική της εξάσκηση στο γραφείο του Προέδρου του δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών κοινοτήτων, στο Λουξεμβούργο, Βασίλη Σκουρή, του στενότερου ίσως φίλου του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ