Τζιχαντιστής ήθελε να σκοτώσει τον 5χρονο πρίγκιπα Τζορτζ με δηλητηριασμένο παγωτό - iefimerida.gr

Τζιχαντιστής ήθελε να σκοτώσει τον 5χρονο πρίγκιπα Τζορτζ με δηλητηριασμένο παγωτό

Ο πρίγκιπας Τζορτζ με τον πρίγκιπα Γουιίλιαμ /Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας φανατικός οπαδός του ISIS, που είχε αναρτήσει πάνω από 300.000 προπαγανδιστικά μηνύματα στο Διαδίκτυο, ομολόγησε σε βρετανικό δικαστήριο ότι ενθάρρυνε «μοναχικούς λύκους» να επιτεθούν κατά του πρίγκιπα Τζορτζ στο σχολείο του.

Ο 32χρονος Χουσνάϊν Ρασίντ είχε αναρτήσει στις 13 Οκτωβρίου στο Telegram μια φωτογραφία και την πλήρη διεύθυνση του σχολείου του τετράχρονου γιου του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της δούκισσας του Κέμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον, με τις σιλουέτες δύο μασκοφόρων τζιχαντιστών και το μήνυμα: «Ούτε η βασιλική οικογένεια θα αφεθεί στην ησυχία της. Το σχολείο αρχίζει νωρίς».. Κατηγορείται μεταξύ άλλων ότι παρακινούσε άλλους ομοϊδεάτες του να δηλητηριάσουν παγωτά και να τα μοιράσουν στο σχολείο.

Από τις έρευνες των Αρχών προκύπτει πως ήθελε να σχεδιάσει και τρομοκρατικά χτυπήματα στην Νέα Υόρκη και στην Αυστραλία.

Τζιχαντιστής ήθελε να σκοτώσει τον 5χρονο πρίγκιπα Τζορτζ με δηλητηριασμένο παγωτό | iefimerida.gr 0

Ο Ρασίντ, που συνελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο στο σπίτι του στο Λάνκασιρ, λίγο πριν ταξιδέψει στη Συρία, κυκλοφορούσε κι ένα προπαγανδιστικό περιοδικό που παρότρυνε οπαδούς του ISIS να εξαπολύσουν επιθέσεις με οχήματα, όπλα και βόμβες στο Μουντιάλ του Ιουνίου στη Ρωσία, ενώ έδινε πληροφορίες και για ποια γήπεδα μπορούσαν χτυπήσουν τρομοκράτες στη Βρετανία μετά από φονική επίθεση έξω από τις εγκαταστάσεις της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη.

Οκτώ μέρες μετά την έναρξη της δίκης του στο Γούλγουϊτς ο Ρασίντ άλλαξε την κατάθεσή του και ομολόγησε την ενοχή του σε τρεις κατηγορίες προετοιμασίες τρομοκρατικών ενεργειών και μία κατηγορία περί προτροπής διάπραξης τρομοκρατικής ενέργειας.

Ο δικαστής τον προειδοποίησε ότι αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να του επιβληθεί ποινή πολυετούς και ίσως ισόβιας κάθειρξης. Η ετυμηγορία του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί στις 28 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ