Ουζουνίδης: Μια ΑΕΚ ακόμα πιο ελκυστική - iefimerida.gr

Ουζουνίδης: Μια ΑΕΚ ακόμα πιο ελκυστική

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ΑΕΚ στη νέα σεζόν θα μπει ως πρωταθλήτρια. Επομένως το στοίχημα και η πρόκληση για το νέο προπονητή, είναι τεράστια.

Όμως ο Μαρίνος Ουζουνίδης, από προκλήσεις ξέρει καλά. Είναι ένας γεννημένος νικητής έτσι κι αλλιώς. Και εκείνο που ξεκαθάρισε ευθύς εξ αρχής, είναι πως η δική του νέα ΑΕΚ, θα πάει για να κατακτήσει πολλά περισσότερα, αλλά και για να πιο ελκυστική ποδοσφαιρικά. Ενώ ο Ουζουνίδης μίλησε και για τις προτεραιότητες για τις μεταγραφές. Με την ΑΕΚ να φουλάρει για φορ και εξτρέμ, πριν την έναρξη της προετοιμασίας.

Αναλυτικά η πρώτη συνέντευξη Τύπου του Ουζουνίδη:

«Να ευχαριστήσω τον κύριο Μελισσανίδη και τους ανθρώπους της ΑΕΚ για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου. Η ΑΕΚ είναι ήδη στην κορυφή και με την καλή συνεργασία, θέλουμε να κρατήσουμε την ΑΕΚ στην κορυφή και να την κάνουμε ακόμα καλύτερη. Ο κόσμος της ΑΕΚ να είναι σίγουρος, πως θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Πόσο δυσκολεύει το έργο σας, το γεγονός πως η ΑΕΚ είναι ήδη στην κορυφή;

«Είναι μια μεγάλη πρόκληση να κρατήσουμε την ΑΕΚ στην κορυφή. Δεν είμαι απ’ αυτούς που δεν έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Το ότι είμαι εδώ σημαίνει πως οι άνθρωποι της ΑΕΚ πιστεύουν πως μπορώ να το πετύχω. Θα έχω από πίσω μου μια διοίκηση που θα μου δώσει την δυνατότητα να δουλέψω όπως πρέπει και να παρουσιάσω αυτό που έχω στο μυαλό μου».

Πόσο κοντά είναι αυτό που θέλετε για τη νέα ΑΕΚ, σ’ αυτό που ήταν η ομάδα πέρυσι;

«Η ομάδα έκανε μια καλή σεζόν. Και πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια και στον προηγούμενο προπονητή και στους παίκτες. Δεν υπάρχει ομάδα που να μην μπορείς να βελτιώσεις. Η ΑΕΚ είχε πέρυσι κάποια στοιχεία, που την οδήγησαν ψηλά. Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε και στοιχεία που πρέπει να προσθέσουμε. Μπορούμε να βελτιώσουμε την επιθετική λειτουργία, να βελτιώσουμε πράγματα στην ανάπτυξη, να κρατήσουμε και την συνοχή στην λειτουργία. Οι παίκτες που έχουμε, μπορούν να δώσουν πράγματα, που έχω και εγώ στο μυαλό μου. Τους ξέρω, διότι με πολλούς έχω συνεργαστεί ξανά. Είναι παίκτες με εμπιστοσύνη στα πόδια τους. Όλα θα πάνε καλά. Θα κρατήσουμε κάποια πράγματα και θα βελτιώσουμε και κάποια άλλα».

Οι επιθυμίες σας για το ρόστερ της ΑΕΚ;

«Το ρόστερ είναι καλό. Έχουν γίνει κάποιες αποχωρήσεις. Αυτό που κοιτάμε είναι να την ενισχύσουμε την ομάδα σ’αυτές τις θέσεις που έφυγαν παίκτες. Θεωρώ πως έχω την δυνατότητα να προσθέσω κομμάτια του παιχνιδιού, που να κάνουν την ομάδα πιο ελκυστική. Αξιολόγηση υπάρχει, τα ξέρω τα παιδιά και είναι πολύ καλά. Ακούγεται πολύ, πως ο Ουζουνίδης είναι αμυντικός προπονητής. Ο Λυμπερόπουλος έχει δουλέψει μαζί μου και μπορεί να σας πει τι προπονητής είμαι».

Αποτελούσε προπονητικό απωθημένο η συνεργασία με μια ομάδα που θα διεκδικεί το πρωτάθλημα και αν θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα εκ μέρους των Ελλήνων προπονητών.

«Είναι μια πρόκληση για μένα και για τους Έλληνες προπονητές. Απωθημένο δεν θα το έλεγα. Δίνω πάντα τον καλύτερο μόυ εαυτό. Μέχρι τώρα, οι ομάδες δεν είχαν πρωταγωνιστικό στόχο. Η ΑΕΚ θα μου δώσει την ευκαιρία, να ασχοληθώ, μόνο με το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Είναι μια πολύ καλή δουλειά, που θα ήθελε κάθε προπονητής».

Θα επισπεύσει η ΑΕΚ τα μεταγραφικά στις θέσεις που έχουν φύγει δυο παίκτες δηλαδή φορ και εξτρέμ;

«Αυτές οι θέσεις, είναι η προτεραιότητα μας. Από εκεί και πέρα θα κοιτάξουμε αν θα βρεθεί κάτι καλό. Στόχος μας είναι αυτοί οι δυο παίκτες, να είμαι μαζί μας στην προετοιμασία. Είναι μεγάλο το κίνητρο του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι καλό η ομάδα να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα γι αυτόν τον στόχο».

Προβληματίζει ο χρόνος της προετοιμασίας;

«Όχι, μάλιστα έχουμε αλλάξει κάποιες ημερομηνίες στην προετοιμασία. Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε το ρόστερ που θα θέλαμε έτοιμο στην προετοιμασία. Το καλό είναι πως δεν θα χρειαστεί να αλλάξουμε κάποιους παίκτες. Είναι σημαντικό πως ξέρω την ομάδα, ξέρω πολλά παιδιά, ξέρω τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες τους».

Θα διατηρήσετε το πλεονέκτημα της σφικτής άμυνας που είχε πέρυσι η ΑΕΚ;

«Η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ, ήταν το δυνατό σημείο. Πρέπει να το κρατήσουμε και να βελτιώσουμε το επιθετικό κομμάτι. Σε ομάδες που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, δεν είναι εύκολο να προωθήσεις νέα παιδιά. Αλλά η ΑΕΚ ήταν πάντα μια ομάδα, που στηριζόταν σε Έλληνες. Αν μπορεί κάποιο παιδί από τις Ακαδημίες να σταθεί, πρέπει να προωθηθεί. Δεν υπάρχουν άλλωστε πολλοί Έλληνες προπονητές, που να έχουν προωθήσει τόσα νέα παιδιά, όσο εγώ».

Πώς θα διαχειριστείτε ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη;

«Η ΑΕΚ πέρυσι έκανε πολύ καλή διαχείριση σ’ αυτό. Επομένως ξέρουμε τον τρόπο. Δεν θέλω μεγάλο ρόστερ. Νομίζω 20 παίκτες είναι καλοί. Ελπίζω να μην έχουμε απώλειες, να μην έχουμε προβλήματα. Να μπουμε στους ομίλους και όλα τα υπόλοιπα θα τα βρούμε».

Η ΑΕΚ θέλει τέσσερις μεταγραφές;

«Ο φορ και ο εξτρέμ, είναι η προτεραιότητα μας. Να αντικαταστήσουμε τους παίκτες που φύγανε. Αν θεωρούμε πως υπάρχουν κάποιοι που θα έρθουν και θα ανεβάσουν το επίπεδο, τότε θα έρθουν. Μεγαλύτερη να ξέρετε είναι η πίεση, όταν υπάρχουν προβλήματα. Και έδειξα πως αντέχω. Θα είναι πιο εύκολο για μένα, η πίεση να είναι για τους στόχους και για πρωτάθλημα και κύπελλο»

Η συμμετοχής σας στον σχεδιασμό της νέας ΑΕΚ

«Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τους ανθρώπους της ΑΕΚ και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα»

Τι έχετε βάλει ως στόχο, για την πρώτη σας σεζόν στην ΑΕΚ;

«Εννοείται πως πρέπει να κάνουμε περισσότερα πράγματα, απ’ όσα έκανε πέρυσι η ομάδα».

Πηγή: enosi.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αεκ Ουζουνίδης παρουσίαση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ