Ερώτηση Βόζενμπεργκ στον Κομισιόν για τις νέες διαδρομές προσφύγων -Τι έκανε η Τουρκία; - iefimerida.gr

Ερώτηση Βόζενμπεργκ στον Κομισιόν για τις νέες διαδρομές προσφύγων -Τι έκανε η Τουρκία;

Ελίζα Βόζενμπεργκ / Φωτογραφία αρχείου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατεπείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν κατέθεσε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ., Ελίζα Βόζεμπεργκ.

H ερώτηση τέθηκε με αφορμή το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες παρατηρείται σημαντική αύξηση του αριθμού των προσφύγων και μεταναστών που προσπαθούν να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου.

Η ελληνίδα ευρωβουλευτής εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την αύξηση των προσφυγικών ροών στην περιοχή του Έβρου και ζητά από την Επιτροπή να εξετάσει το ενδεχόμενο επέκτασης του πεδίου εφαρμογής της δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας, ώστε να συμπεριλάβει επιστροφές παράτυπων μεταναστών που καταφθάνουν στη χώρα μας, μέσω των χερσαίων συνόρων με την Τουρκία.

H κ. Βόζεμπεργκ ζητάει επίσης να πληροφορηθεί κατά πόσο η Τουρκία έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να μην ανοίξουν νέες θαλάσσιες ή χερσαίες οδοί παράτυπης μετανάστευσης προς την Ε.Ε.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ