Κρήτη: «H Υγεία νοσεί» λένε οι εργαζόμενοι και ξεκινούν κινητοποιήσεις - iefimerida.gr

Κρήτη: «H Υγεία νοσεί» λένε οι εργαζόμενοι και ξεκινούν κινητοποιήσεις

Απεργίες Κρήτη /Φωτογραφία Αρχείου: intime
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από αύριο, οι εργαζόμενοι στην Υγεία στην Κρήτη, σχηματίζουν ένα κοινό μέτωπο, με στόχο να στείλουν όσο το δυνατόν πιο ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, ότι η Υγεία νοσεί.

Ενα νοσηλευτικό σύστημα, το οποίο πάσχει από τις ελλείψεις σε κάθε επίπεδο, με ολέθριες συνέπειες για τους εργαζόμενους και κυρίως για τους πολίτες, όπως οι ίδιοι λένε.

Αυτό που τονίστηκε είναι πως η ανάγκη να δοθεί η μάχη μέσα από την Κοινή Δράση των σωματείων είναι μεγάλη.

Οι δράσεις που αποφασίστηκαν, στη διάρκεια παγκρήτιας σύσκεψης είναι οι παρακάτω:

  • στήριξη της κινητοποίησης του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου την Παρασκευή 1 Ιουνίου (11πμ),     
  • πραγματοποίηση ΗΜΕΡΑΣ ΔΡΑΣΗΣ την Πέμπτη 7 Ιουνίου για τα δικαιώματα των εργαζομένων και τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών σε Υγεία – Πρόνοια, με πολύμορφες Παρεμβάσεις - Συγκεντρώσεις σε κάθε νοσοκομείο – ίδρυμα, 
  • παγκρήτια συγκέντρωση στην διοίκηση της 7η ΥΠΕ την Πέμπτη 14 Ιουνίου στις 11 πμ για να διεκδικηθούν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων ιδιαίτερα των ελαστικά εργαζομένων, και 
  • συγκέντρωση – συναυλία στο Ηράκλειο την Παρασκευή 29 Ιουνίου για την προβολή του αιτήματος για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλο τον λαό με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

Πολλά τα προβληματα

Οπως λένε εξάλλου οι εργαζόμενοι τα προβληματα είναι πάρα πολλά. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκαν στις κενές οργανικές θέσεις που είναι 2.740 με βάση τους πετσοκομμένους μνημονικούς οργανισμούς.

Παραμένουν κλειστά 9 κρεβάτια ΜΕΘ, 350 ελαστικά εργαζόμενοι μέχρι τέλος του 2018 θα απολυθούν, ενώ στις ψυχιατρικές δομές που υπάρχουν η κατάσταση είναι οριακή και οι λίστες αναμονής μεγαλώνουν.

Οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων είναι ανεπαρκέστατοι, το κράτος δεν έχει δώσει - όπως είπαν- «δεκάρα τσακιστή» για τους ανασφάλιστους.

πηγή:ekriti.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κρήτη Υγεία κινητοποιήσεις Απεργίες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ