Ούτε μπύρα, ούτε κρασί -Η σαμπάνια ταιριάζει ιδανικά με την μπριζόλα [εικόνες] - iefimerida.gr

Ούτε μπύρα, ούτε κρασί -Η σαμπάνια ταιριάζει ιδανικά με την μπριζόλα [εικόνες]

Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πάντρεμα του κρασιού με το τυρί μπορεί για πολλούς να αποτελεί έναν ιδανικό συνδυασμό, ωστόσο, δεν είναι όσο ταιριαστό ακούγεται.

Αυτό, τουλάχιστον, ισχυρίζεται η ειδικός Αμέλια Σίνγκερ, η οποία αναφέρει στο Business Insider πως το τυρί δεν ταιριάζει με το κόκκινο κρασί, όταν «το τυρί μπορεί να έχει αρκετή οξύτητα, ιδιαίτερα εάν πρόκειται για κατσικίσιο ή πρόβειο, και το κόκκινο κρασί δεν έχει την ίδια οξύτητα και έχει αρκετές τανίνες και αλκοόλ».

Ο γενικός κανόνας θέλει το κόκκινο κρασί να συνοδεύει κόκκινο κρέας και το λευκό να ταιριάζει με ψάρια και πουλερικά, ωστόσο, οι σομελιέ γνωρίζουν πως το θέμα είναι πιο περίπλοκο.

Ούτε μπύρα, ούτε κρασί -Η σαμπάνια ταιριάζει ιδανικά με την μπριζόλα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ειδικοί ανέφεραν στο Refinery 29: «Κόκκινα κρασιά, όπως το Pinot Noir, μπορούν να ταιριάξουν με πιο ευαίσθητες γεύσεις, ενώ υπάρχουν αρκετά λευκά που συνδυάζονται με πιο έντονες».

Οι σομελιέ φαίνεται πως συμφωνούν πως η σαμπάνια αποτελεί εξαιρετική επιλογή όταν στο πιάτο υπάρχει μπριζόλα.

«Αυτό που οι περισσότεροι δεν συνειδητοποιούν είναι πως η σαμπάνια στην πραγματικότητα είναι πιο ευέλικτη από κάθε άλλο κρασί», αναφέρει η ειδική στη σαμπάνια Kyla Kirkpatrick.

Το «πάντρεμα» σαμπάνιας-μπριζόλας υποστηρίζει και ο επικεφαλής σεφ της Newmarket Racecourses, εξηγώντας στον Independent: «Τα λεπτά αλλά πολύπλοκα στρώματα της σαμπάνιας, σε συνδυασμό με τις ωραίες φυσαλίδες, λειτουργούν αρμονικά με τη ζουμερή υφή του ελαφρώς μαγειρεμένου κρέατος. Είναι διασκεδαστικό και διαφορετικό και πραγματικά λειτουργεί».

Ούτε μπύρα, ούτε κρασί -Η σαμπάνια ταιριάζει ιδανικά με την μπριζόλα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Φωτογραφίες: Shutterstock

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τυρί κόκκινο κρασί σαμπάνια μπριζόλα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ