Περαιτέρω ενίσχυση του ρυθμού ανάπτυξης στο 2,3% για το 2019 προβλέπει ο ΟΟΣΑ - iefimerida.gr

Περαιτέρω ενίσχυση του ρυθμού ανάπτυξης στο 2,3% για το 2019 προβλέπει ο ΟΟΣΑ

Η έκθεσή δίδεται στη δημοσιότητα σήμερα Τετάρτη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περαιτέρω ενίσχυση του ρυθμού ανάπτυξης στο 2,3% για το 2019, προβλέπει ο ΟΟΣΑ στην εξαμηνιαία έκθεσή του για τις προοπτικές των οικονομιών των χωρών-μελών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ. στην έκθεσή του που δίδεται στη δημοσιότητα σήμερα Τετάρτη, σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ΟΟΣΑ προβλέπει ενίσχυση του ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο 2% φέτος και στο 2,3% το 2019 από 1,3% το 2017, με μοχλό τις εξαγωγές, που έχουν ενισχυθεί από τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την αύξηση της εξωτερικής ζήτησης.

Παράλληλα, προβλέπει ότι θα συνεχισθεί η μείωση του ποσοστού της ανεργίας σε κάτω από το 20% το 2019.

Ο ΟΟΣΑ είχε ανακοινώσει προ μηνός (30 Απριλίου) την αναλυτική έκθεσή του για την ελληνική οικονομία (OECD Economic Surveys, Greece 2018) με την οποία εκτιμούσε ότι η Ελλάδα θα υπερκαλύψει τους στόχους της αναφορικά με το πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα το 2018 και το 2019 (3,5% του ΑΕΠ).
Συγκεκριμένα, προέβλεπε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα φθάσει στο 4% του ΑΕΠ φέτος και το 3,6% το 2019.

Όσον αφορά το δημόσιο χρέος, ο ΟΟΣΑ προέβλεπε τη μείωσή του στο 172,5% του ΑΕΠ φέτος και στο 168,3% το 2019, τονίζοντας τη θέση του για την ανάγκη μίας νέας αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους, ώστε να τεθεί αυτό σε σταθερή πτωτική τροχιά.

Πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ