Το σχέδιο της κυβέρνησης για 13η σύνταξη φέτος, αντίδοτο στις δραματικές περικοπές - iefimerida.gr

Το σχέδιο της κυβέρνησης για 13η σύνταξη φέτος, αντίδοτο στις δραματικές περικοπές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τις περικοπές στις συντάξεις να έχουν κλειδώσει για τις αρχές του 2019, η κυβέρνηση φαίνεται ότι αναζητά μέτρα για να αντισταθμίσει τις απώλειες για τους εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους που θα δουν για μια ακόμη φορά τη σύνταξή τους να περικόπτεται ξανά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» η κυβέρνηση προχωρά στον σχεδιασμό της καταβολής και φέτος της 13ης σύνταξης για τους περισσότερους συνταξιούχους, έτσι ώστε το συνολικό ετήσιο ποσό που θα χάσουν από τον επανυπολογισμό των συντάξεων να καλυφθεί από τη 13η σύνταξη.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα «Τα Νέα» η 13η σύνταξη θα είναι ένα από τα μέτρα που θα εξαγγείλει από τη ΔΕΘ το Σεπτέμβριο, ο Αλέξης Τσίπρας.

«Πρόκειται για χρήματα που αφενός θα καλύψουν τις απώλειες και αφετέρου με το που θα δοθούν, θα πέσουν αμέσως στην αγορά και παράλληλα θα τονωθεί η κατανάλωση» εξηγεί σε συνομιλητές του υπουργός, ο οποίος στην περίπτωση που επιβληθούν τελικά οι μειώσεις προκρίνει την επαναφορά της 13ης σύνταξης ως σημείο-κλειδί και συμβολική κίνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 13η σύνταξη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ