Ψηλώνει πλέον ο εκλογικός πήχυς για το ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr

Ψηλώνει πλέον ο εκλογικός πήχυς για το ΠΑΣΟΚ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από νέα βάση εκκίνησης θα δώσει το ΠΑΣΟΚ τη μάχη για τις εθνικές εκλογές καθώς η χθεσινή προσέλευση στις εσωκομματικές κάλπες ανατρέπει τα δημοσκοπικά δεδομένα και προσδιορίζει την δύναμή του σε ποσοστό άνω του 20%

Σύμφωνα δε με ορισμένους δημοσκόπους η αφετηρία του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται γύρω στο 22-23% κάτι που προκύπτει από τις αναγωγές που γίνονται βάσει των αριθμητικών δεδομένων της χθεσινής συμμετοχής που αντιστοιχεί περίπου στο 3,5% του εκλογικού σώματος.

Η θετική εξέλιξη της εσωκομματικής διαδικασίας αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα όπλα του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος ξεκινά το έργο του με την ιδιότητα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχοντας προκαλέσει συσπείρωση στην βάση και ταυτόχρονα κύμα... επανακάμψεων στελεχών στο κίνημα.

Δεν είναι τυχαία η αναφορά του πως «αναλαμβάνω την ευθύνη να ηγηθώ μιας συλλογικής προσπάθειας που δεν αφήνει έξω κανέναν πρόθυμο να βοηθήσει στην ριζική ανανέωση», ούτε επίσης το γεγονός πως συνεργάτες του θεωρούν ότι όσα στελέχη βρίσκονταν εκτός ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα και συμμετείχαν στην ψηφοφορία «θα βρεθούν αργά ή γρήγορα κοντά στο κίνημα».

Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να υποβάλει στη μία το μεσημέρι την παραίτησή του στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ενώ νωρίτερα θα συναντηθεί με την νέα του θεσμική ιδιότητα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλιας.

Στις 3 το μεσημέρι θα αναλάβει και επισήμως το κόμμα στην Ιπποκράτους από τον Γιώργο Παπανδρέου κι από εκεί και πέρα αναμένεται να σηκώσει τα μανίκια και να πιάσει δουλειά.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στην εβδομάδα θα συγκαλέσει την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ενώ τις επόμενες ημέρες θα συστήσει όργανα και επιτροπές που θα αναλάβουν και τον κεντρικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του κινήματος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συγκροτηθεί μία διευρυμένη κεντρική εκλογική επιτροπή αποτελούμενη από 50 μέλη στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν όλα τα κορυφαία στελέχη, και μία πιο ευέλικτη επιτροπή επτά μόλις μελών που θα έχει τον βασικό σχεδιασμό για την χάραξη της προεκλογικής γραμμής.

Σύμφωνα με δηλώσεις ενός εκ των στενότερων συνεργατών του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, του Γιάννη Δατσέρη το επιτελείο που προώθησε την υποψηφιότητα Βενιζέλου αυτοδιαλύεται προκειμένου ο ίδιος να συγκροτήσει την ομάδα που επιθυμεί για να δώσει την μάχη των εθνικών εκλογών.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ