To Facebook του... πολιτισμού -Pluggy - iefimerida.gr

To Facebook του... πολιτισμού -Pluggy

Η εφαρμογή απευθύνεται σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άγνωστες καθημερινές γωνιές και τοποθεσίες της γειτονιάς μας, του τόπου μας, της πόλης μας μπορεί να αποτελέσουν «ζωντανές» βιωματικές πολιτιστικές εμπειρίες, σημεία καθημερινής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αυτά τα «κρυφά» μνημεία φιλοδοξεί να φέρει στο φως η ολοκαίνουργια εφαρμογή PLUGGY, η οποία όπως εξηγούν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Άγγελος Αμδίτης, διευθυντής Έρευνας του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών(ΕΠΙΣΕΥ) της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΗΜΜΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και o διευθυντής Ερευνητικής Ομάδας I-SENSE και ο Νίκος Φραγκάκης, ερευνητής της Ομάδας I-SENSE και επιστημονικός υπεύθυνος του έργου, «αναπτύσσει μια πρωτοποριακή πιλοτική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που στοχεύει στην ευρεία προώθηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, τόσο σε τοπικό και εθνικό επίπεδο όσο και σε ευρωπαϊκό, μέσω της ενεργής συμμετοχής των πολιτών.

Στην ουσία η πλατφόρμα παρέχει στους χρήστες όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να μοιράζονται τη γνώση τους για την πολιτιστική περιουσία του τόπου τους, αλλά και να συνθέτουν την κοινή και ποικιλόμορφη κληρονομιά ολόκληρης της Ευρώπης».
Μέσω της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης και των εφαρμογών του PLUGGY, ο χρήστης θα μπορεί να ενεργεί ως εξειδικευμένος «αφηγητής», να δημιουργεί τις δικές του, συναρπαστικές ιστορίες και να τις μοιράζεται με φίλους, συνεργάτες, άλλους επαγγελματίες και με το κοινό.
Με τον τρόπο αυτό, θα συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και στη μετάδοση των πολιτιστικών αξιών και της ταυτότητας της πολιτιστικής οργάνωσης, της κοινωνικής ομάδας και του τόπου του.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Φραγκάκης η εφαρμογή «απευθύνεται σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, χωρίς βέβαια να περιορίζεται η χρήση του από πολίτες άλλων χωρών.

Η Ευρώπη, με την πολυπολιτισμική της σύνθεση και τη συνεχή εσωτερική μετακίνηση των πολιτών της αποτελεί τον ιδανικό τόπο για την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, που θα επιτρέπει στον οποιοδήποτε να μοιράζεται ιστορίες και εμπειρίες σχετικές με τον πολιτισμό και την πολιτιστική κληρονομιά.

Απώτερος σκοπός είναι η αλληλοκατανόηση, η διατήρηση και προώθηση των αφανών ιστοριών και η προώθηση του γόνιμου διαλόγου ανάμεσα στους πολίτες. Εάν το PLUGGY επιτύχει τους σκοπούς του θα επιτρέψει στους πολίτες να μην είναι απλοί παρατηρητές και καταναλωτές πολιτιστικού περιεχομένου αλλά δημιουργοί και σημαντικοί παράγοντες επιρροής».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εφαρμογή PLUGGY Ομάδα I-SENSE
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ