ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να διαγράψει την ιστορία - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να διαγράψει την ιστορία

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Κόκκινο» χτυπά η πολιτική πόλωση, με τη σύγκρουση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να ξετυλίγεται σε μια σειρά από ζητήματα. Είτε πρόκειται για τις πολιτικές τις οικονομίας, είτε για το πρόγραμμα της κυβέρνησης σε σχέση με την μεταμνημονιακή περίοδο, είτε για την πολιτική βία.

Η Κουμουνδούρου με μια αιχμηρή ανακοίνωση κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ ότι προσπαθεί να διαγράψει την ιστορία και ειδικά τις ευθύνες του παρακράτους της Δεξιάς, με αφορμή τις δηλώσεις της εκπροσώπου τύπου της ΝΔ σε σχέση με τη δολοφονία Λαμπράκη.

Με αφορμή τοποθέτηση της εκπροσώπου της ΝΔ, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε γεννηθεί όταν παρακρατικοί δολοφόνησαν τον Γρ. Λαμπρακη, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η ιστορία ούτε διαγράφεται ούτε ξαναγράφεται και υποστηρίζει ότι ο ισχυρισμός της άγνοιας δεν συνιστά γκάφα, αλλά προσπάθεια διαγραφής της ιστορίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η σημερινή δήλωση της κ. Σπυράκη ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν αγέννητος το 1963, άρα δεν μπορεί να γνωρίζει για τη δολοφονία Λαμπράκη, δεν είναι απλώς ανόητη και αστεία, αλλά εκφράζει αυθεντικά αυτό που αντιπροσωπεύει η σημερινή ηγεσία της ΝΔ.

Δεν πρόκειται για άγνοια της ιστορίας αδικαιολόγητη για κάποιον που διεκδικεί την πρωθυπουργία της χώρας, ούτε για μια ακόμα γκάφα από αυτές που μας έχει συνηθίσει ο πρόεδρος της ΝΔ. Πρόκειται για κάτι πολύ χειρότερο, για μια συνειδητή προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να διαγράψει την ιστορία και όσα αυτή μπορεί να διδάξει στις επόμενες γενιές και, βέβαια, και στην παράταξή του.

Η ιστορία βέβαια ούτε διαγράφεται, ούτε ξαναγράφεται, ούτε ξεκινά από τη γέννηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ