«Δεν ξανάδα τόσα λάθη στη ζωή μου»: Δασκάλα διόρθωσε επιστολή του Τραμπ και την έστειλε πίσω στον Λευκό Οίκο - iefimerida.gr

«Δεν ξανάδα τόσα λάθη στη ζωή μου»: Δασκάλα διόρθωσε επιστολή του Τραμπ και την έστειλε πίσω στον Λευκό Οίκο

Φωτογραφία: Yvonne Mason
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα 17 χρόνια που δίδασκε το μάθημα της Έκθεσης στα δημόσια σχολεία του Γκρίνβιλ της Νότιας Καρολίνα η Υβόν Μέισον είχε δει πολλά «μαργαριτάρια».

Από γραμματικά και συντακτικά λάθη, μέχρι έλλειψη σαφήνειας και δομής.

Το κείμενο, όμως, που είχε μπροστά της δεν ήταν η έκθεση κάποιου μαθητή, αλλά μια επιστολή που έλαβε από τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και μάλιστα με την υπογραφή του. Μια επιστολή γεμάτη λάθη, με εσφαλμένη π.χ. χρήση κεφαλαίων σε τουλάχιστον 11 περιπτώσεις!

«Δεν ξανάδα τόσα λάθη στη ζωή μου»: Δασκάλα διόρθωσε επιστολή του Τραμπ και την έστειλε πίσω στον Λευκό Οίκο  | iefimerida.gr 0

«Ουδέποτε στη ζωή μου έλαβα επιστολή που να είχε τόσα ανόητα λάθη», λέει.

Η συνταξιούχος εδώ και έναν χρόνο καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας έκανε, λοιπόν, ό,τι και τόσες χιλιάδες φορές στο παρελθόν. Διόρθωσε το κείμενο και το επέστρεψε, αυτή τη φορά στον αποστολέα του στον Λευκό Οίκο.

«Δεν ξανάδα τόσα λάθη στη ζωή μου»: Δασκάλα διόρθωσε επιστολή του Τραμπ και την έστειλε πίσω στον Λευκό Οίκο  | iefimerida.gr 1

Η Μέισον είχε γράψει στον Τραμπ παροτρύνοντάς τον να συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τις οικογένειες των θυμάτων της επίθεσης στο λύκειο του Πάρκλαντ της Φλόριντα τον περασμένο Φεβρουάριο.

Παραδέχεται, βέβαια, ότι μπορεί την απαντητική επιστολή να τη συνέταξε κάποιο μέλος του προσωπικού του Λευκού Οίκο, αλλά όπως είπε «όταν λαμβάνεις επιστολές από το υψηλότερο κυβερνητικό επίπεδο, περιμένεις να είναι τουλάχιστον μηχανικά σωστές».

Όπως λέει, η επιστολή δεν απάντησε στο αίτημά της, αλλά αναφέρθηκε γενικώς στην ανάγκη της ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας στα δημόσια εκπαιδευτήρια.

Δεν είναι, πάντως, μόνον οι επιστολές του Τραμπ από το Λευκό Οίκο που βρίθουν από γραμματικά λάθη και σολοικισμούς, αλλά και οι αναρτήσεις του Προέδρου στο Twitter. Σύμφωνα, μάλιστα, με πρόσφατο ρεπορτάζ της εφημερίδας Boston Globe, οι συνεργάτες του Τραμπ που τουϊτάρουν από τον λογαριασμό του συχνά προσπαθούν να μιμηθούν τα γραμματικά του λάθη, ώστε τα μηνύματα να φαίνονται όσο το το δυνατόν πιο γνήσια...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ΥΒΟΝ ΜΕΪΣΟΝ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ