Ο Ματαρέλα δίνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Κοταρέλι -Πρώην στέλεχος του ΔΝΤ - iefimerida.gr

Ο Ματαρέλα δίνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Κοταρέλι -Πρώην στέλεχος του ΔΝΤ

Φωτογραφία: EPA/YO NAGAYA / IMF
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρωτοβουλία την οποία προανήγγειλε ότι θα πάρει ο Ιταλός Πρόεδρος για την απεμπλοκή από το πολιτικό αδιέξοδο, ακούει στο όνομα Κάρλο Κοταρέλι.

Σύμφωνα με πηγές της ιταλικής προεδρίας, ο πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα κάλεσε αύριο, Δευτέρα, στο προεδρικό μέγαρο τον Κάρλο Κοταρέλι, πρώην υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Οπως όλα δείχνουν θα του αναθέσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης τεχνοκρατών.

Ο Ματαρέλα δίνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Κοταρέλι -Πρώην στέλεχος του ΔΝΤ | iefimerida.gr 0

Ο Κοτταρέλλι, με θητεία και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είχε ετοιμάσει λίστα για περικοπές άχρηστων δημοσίων δαπανών, ως σύμβουλος των κυβερνήσεων των Ενρίκο Λέττα και Ματτέο Ρέντσι.

Είναι πιθανόν, βέβαια, η κυβέρνηση αυτή να μην λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο, να διαχειριστεί μόνον τις τρέχουσες υποχρεώσεις και να αποφασιστεί, τελικά, προσφυγή σε πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ο ίδιος ο Κοταρέλι, προ δέακ ημερών ανέφερε στο Bloomberg ότι δεν πρόκειται να δεχθεί να αναλάβει την θέση του πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ