Ο «Νώε» ζει, και η κιβωτός του βρίσκεται στην Ναύπακτο - iefimerida.gr

Ο «Νώε» ζει, και η κιβωτός του βρίσκεται στην Ναύπακτο

Ο «Νώε» ζει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την δική του «κιβωτό» έχει φτιάξει ο Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος, λίγο έξω από την Ναύπακτο, ο οποίος έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 88 είδη διαφορετικών, ξένων προς την ελληνική πανίδα, ζώων.

Ο Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος, με πολλή αγάπη και μεράκι κατάφερε να συγκεντρώσει στο χωριό Ξηροπήγαδο πανέμορφα, σπάνια ζώα, όπως λάμα, αντιλόπες, βουβάλους, ακόμη και μία βακτριανή καμήλα.

Όπως αναφέρει η Espresso, η φάρμα-κιβωτός, όπως είναι φυσικό, έχει μαγνητίσει τα βλέμματα και το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων που θέλουν να δουν από κοντά τα αποκτήματα του κ. Θεοδωρόπουλου.

Όπως ανέφερε ο ίδιος σε δηλώσεις του στον τοπικό Τύπο, οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτήν του την κίνηση είναι η μεγάλη του αγάπη για τα ζώα αλλά και η ανάγκη του να έχει τη δική του κοπριά για τις βιολογικές καλλιέργειες του.

«Από τα μέσα της δεκαετίας του '90 άρχισα να δημιουργώ μια ποικιλία ζώων στις εκτάσεις της φάρμας, αρχικά με διάφορα είδη κατσικιών και άγριων προβάτων. Σιγά-σιγά, έφτιαξα κλουβιά, διαμόρφωσα μια λίμνη και ήρθα σε επαφή με το εξωτερικό για να βρω διάφορα είδη θηλαστικών και πτηνών» ανέφερε ο σύγχρονος Νώε.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, η εκτροφή τόσων διαφορετικών ζώων είναι μια πολύ δύσκολη και επίπονη δουλειά, που απαιτεί θυσίες. Τα πιο δύσκολα κομμάτια είναι η διατροφή τους, η καθαριότητα και η περιποίησή τους. Ωστόσο, όταν κάποιος κάνει κάτι με πολλή αγάπη και μεράκι, μπορεί να αντεπεξέλθει και στις πιο δύσκολες καταστάσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ