Εκτακτη συνάντηση του Κιμ με τον πρόεδρο της Ν. Κορέας - iefimerida.gr

Εκτακτη συνάντηση του Κιμ με τον πρόεδρο της Ν. Κορέας

Στιγμιότυπο από την πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών (Φωτογραφία: AP)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ηγέτης της Β. Κορέας, Κιμ Γιονγκ-ουν, συνάντησε το Σάββατο τον πρόεδρο της Ν. Κορέας, Μουν Τζε-ιν, προκειμένου να συζητήσουν την πιθανή επερχόμενη συνάντηση του πρώτου με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση των ηγετών της Βόρειας και Νότιας Κορέας, μέσα σε λίγες εβδομάδες, έγινε στην αποστρατικοποιημένη ζώνη στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών και διήρκεσε δύο ώρες. Οι δυο τους αντάλλαξαν απόψεις προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για μία Σύνοδο μεταξύ της Β. Κορέας και τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε η Σεούλ.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, ο Τραμπ είχε ματαιώσει τη συνάντησή του με τον Κιμ Γιονγκ-ουν, που είχε προγραμματιστεί για τις 12 Ιουνίου. Στη συνέχεια όμως άφησε να εννοηθεί ότι αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Ο Μουν Τζάε-ιν θα ανακοινώσει το πρωί της Κυριακής το αποτέλεσμα των συζητήσεων με τον Βορειοκορεάτη, ανακοίνωσε το γραφείο του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ