Ετοιμη η νέα Ιχθυαγορά Ηρακλείου [εικόνες] - iefimerida.gr

Ετοιμη η νέα Ιχθυαγορά Ηρακλείου [εικόνες]

Φωτογραφία: cretapost
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στην νέα ιχθυαγορά Ηρακλείου, και το πρόβλημα δεκαετιών για το κέντρο της πόλης οδεύει προς την οριστική επίλυσή του.

Το κτίριο της νέας ιχθυαγοράς είναι έτοιμο να στεγάσει τα καταστήματα χονδρικής πώλησης αλιευμάτων που σήμερα βρίσκονται στην οδό Καρτερού, και με την ολοκλήρωση της ανακατασκευής του, είναι σε εξέλιξη και οι διαδικασίες προκειμένου να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν η μεταφορά των καταστημάτων στην καινούργια τους στέγη.

Η νέα Ιχθυαγορά θα στεγαστεί σε ισόγειο επιφάνειας 627,48 τ.μ. που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του οικοπέδου της Νέας Λαχαναγοράς και ανακατασκευάστηκε πλήρως, ενώ ταυτόχρονα ανακατασκευάστηκε και ο βιολογικός καθαρισμός της Λαχαναγοράς, ο οποίος δεν λειτουργούσε.

Ετοιμη η νέα Ιχθυαγορά Ηρακλείου [εικόνες] | iefimerida.gr 0

«Ολοκληρώθηκε το τεχνικό σκέλος ενός πολύ σημαντικού έργου. Το Ηράκλειο είχε ανάγκη εδώ και χρόνια από μια σύγχρονη ιχθυαγορά. Εμείς την σχεδιάσαμε και την κατασκευάσαμε με ίδιους πόρους, αξιοποιώντας ακίνητο της δημοτικής περιουσίας, και είμαστε έτοιμοι να την παραδώσουμε στους εμπόρους. Με αυτόν τον τρόπο δίνουμε λύση και σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρούσε εδώ και δεκαετίες το κέντρο της πόλης, εξαιτίας της λειτουργίας της χονδρικής αγοράς αλιευμάτων επί της οδού Καρτερού. Με δεδομένο ότι σήμερα δημοσιεύθηκε και η προκήρυξη της δημοπρασίας για την μίσθωση των καταστημάτων, ελπίζουμε ότι τους επόμενους δυο με τρεις μήνες θα έχουν υπογραφεί τα μισθωτήρια με τους ενδιαφερομένους ώστε να ξεκινήσει και η μεταφορά τους», ανέφερε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, που επισκέφθηκε σήμερα το κτίριο μαζί με στελέχη του δήμου.

Ετοιμη η νέα Ιχθυαγορά Ηρακλείου [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ετοιμη η νέα Ιχθυαγορά Ηρακλείου [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφίες: cretapost

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ιχθυαγορά Ηράκλειο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ