Κουβέλης: Αγνωστο πότε θα απελευθερωθούν οι δύο Eλληνες στρατιωτικοί - iefimerida.gr

Κουβέλης: Αγνωστο πότε θα απελευθερωθούν οι δύο Eλληνες στρατιωτικοί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αναπληρωτής υπουργός άμυνας Φώτης Κουβέλης μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής ανέφερε ότι κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σαφήνεια για το πότε θα απελευθερωθούν οι δύο Έλληνες αξιωματικοί που βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές.

« Στην βάσει στοιχείων που συνεκτιμώ και συναξιολογώ λέω πως δεν υπάρχει χρονική εκτίμηση, κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σαφήνεια για το χρόνο απελευθέρωσης αφού η κράτηση των δύο έχει ενταχθεί σε μια εθνικιστική απαράδεκτη πολιτική Ερτογάν ενόψει εκλογών.

Η κράτηση τους είναι και παράνομη και απαράδεκτη. Είναι παράνομη διότι δεν έχει απαγγελθεί μέχρι αυτή τη στιγμή καμιά κατηγορία. Κρατούνται χωρίς κατηγορητήριο πρωτοφανές ζήτημα πρωτοφανές για το δικαιικό πολιτισμό μας.»

Ο κ. Κουβέλης διερωτώμενος εάν και μετά τις τουρκικές εκλογές συνεχιστεί η ένταση με την Τουρκία αλλά και η κράτηση των δύο Ελλήνων αξιωματικών απάντησε θετικά λέγοντας

«Δεν θα σταματήσει η προκλητική στάση Ερντογάν μετά τις τουρκικές εκλογές. Η Τουρκία θέλει να εξασφαλίσει πεδίο με δήθεν αμφισβητούμενα ζητήματα και όλα αυτά για να βρεθεί κάποια στιγμή παρούσα στην ευρύτερη περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ. Αυτό είναι που τους απασχολεί, αυτό είναι που τους δημιουργεί αυτή τη συγκεκριμένη επιλογή την οποία προωθούν»


Ο κ. Κουβέλης άφησε αιχμές και για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η τουρκική δικαιοσύνη και τις παρεμβάσεις που δέχεστε λέγοντας ότι ο Ερτογάν με δηλώσεις που έχει κάνει σαφές πως θα μπορούσε να κάνει βήματα στην τουρκική δικαιοσύνη προκειμένου να ρυθμιστεί το θέμα των δύο Ελλήνων αξιωματικών αν η Ελλάδα έμπαινε στη λογική διαπραγμάτευσης και ανταλλαγής με τους Τούρκους που έτυχαν χορήγησης ασύλου.

Όσον αφορά την ευρύτερη στάση της Τουρκίας ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως η ένταση από την πλευρά της γειτονικής χώρας θα είναι κυμαινόμενη και ανέφερε ότι η Ελλάδα ούτε δέχεται ούτε μπαίνει στη λογική συζήτησης για εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα που είναι καθορισμένα με σαφείς συνθήκες όπως είναι αυτές της Λωζάνης και των Παρισίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φώτης Κουβέλης 2 στρατιωτικοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ