Παπακωνσταντίνου: «Θα λογοδοτήσει στην δικαιοσύνη ο Κοντοπυράκης» - iefimerida.gr

Παπακωνσταντίνου: «Θα λογοδοτήσει στην δικαιοσύνη ο Κοντοπυράκης»

Παπακωνσταντίνου: «Θα λογοδοτήσει στην δικαιοσύνη ο Κοντοπυράκης»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ο οποίος έχει ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Μανώλη Κοντοπυράκη, τον κατηγόρησε ότι εν γνώση του έστειλε ψευδή στοιχεία και τώρα επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες αλλού.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στο ΣΚΑΪ, απάντησε στον πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής , ο οποίος κατήγγειλε ωμή παρέμβαση στο έλλειμμα του 2009.
«Ο κ. Κοντοπυράκης έχει ποινικές ευθύνες και θα πρέπει να ασχοληθεί μαζί του η Δικαιοσύνη.Έστειλε έλλειμμα 6% όταν την ίδια ώρα η ΤτΕ το έβγαζε 9%», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών διερωτήθηκε γιατί όλοι κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ για «μαγείρεμα» του ελλείμματος το 2009, όταν η ΝΔ είχε προβλέπει έλλειμμα 2%, το οποίο τελικά αποδείχθηκε 16%.

Σχολιάζοντας την κατάθεση του διοικητή της ΤτΕ, Γιώργου Προβόπουλου στην εξεταστική για το έλλειμμα, ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για «επιλεκτικό τρόπο που διαβάζονται οι καταθέσεις των μαρτύρων», υποστήριζαν ότι ο κ. Προβόπουλος αυτό που εννοούσε ήταν ότι έπρεπε να παρθούν μέτρα από την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Όταν αναλάβαμε είχαμε συναίσθηση ότι μπαίνουμε σε μία δύσκολη περίοδο, αλλά καθημερινά ανακάλυπτα συνεχώς σκελετούς στα ντουλάπια... Η ΝΔ μας άφησε μία βόμβα την οποία έπρεπε να διαχειριστούμε όταν αναλάβαμε την εξουσία και η Ευρώπη δεν υπήρχε περίπτωση να μας βοηθήσει», κατέληξε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ