Η Β. Κορέα απειλεί τις ΗΠΑ με πυρηνική σύρραξη: «Bλακώδεις» οι δηλώσεις του Πενς - iefimerida.gr

Η Β. Κορέα απειλεί τις ΗΠΑ με πυρηνική σύρραξη: «Bλακώδεις» οι δηλώσεις του Πενς

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις ΗΠΑ πέταξε η Βόρεια Κορέα το μπαλάκι για το αν θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση Κιμ -Τραμπ, χαρακτηρίζοντας «βλακώδη» τη σύγκρισή της με τη Λιβύη που έκανε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Ενώ προειδοποίησε ότι η Πιονγιάνγκ μπορεί να κάνει τις ΗΠΑ «να δοκιμάσουν μια τρομερή τραγωδία».

«Επαφιέται εξολοκλήρου στις ΗΠΑ αν θα μας συναντήσουν στο τραπέζι ή σε μια πυρηνική αντιπαράθεση», είπε η υφυπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Τσόε Σον Χούι.

«Ούτε θα εκλιπαρήσουμε τις ΗΠΑ για διάλογο, ούτε θα μπούμε στον κόπο να προσπαθήσουμε να τις πείσουμε, αν δεν θέλουν να καθίσουν μαζί μας να μιλήσουμε», διεμήνυσε.

Παράλληλα επέκρινε με οξύ τρόπο τις δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στο Fox News o Aμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ότι «αν δεν προχωρήσει σε συμφωνία [για το πυρηνικό του πρόγραμμα] ο Κιμ Γιονγκ Ουν, τότε αυτό θα τελειώσει όπως το λιβυκό μοντέλο».

«Δεν μπορώ να κρύψω την κατάπληξη μου όταν τέτοιες βλακώδεις δηλώσεις βγαίνουν από το στόμα του Αμερικανού αντιπροέδρου», είπε η Τσόε.

«Με τα σχόλια που κάνουν υψηλόβαθμοι Αμερικανοί πολιτικοί, που δεν έχουν αντιληφθεί την πραγματικότητα και συγκρίνουν τη Βόρεια Κορέα με τη Λιβύη και την τραγική της μοίρα, σκέφτομαι ότι δεν μας ξέρουν και τόσο καλά. Για να δανειστώ τα λόγια τους, μπορούμε και εμείς να κάνουμε τις ΗΠΑ να γευτούν μια τρομερή τραγωδία, που δεν έχουν ζήσει, ούτε φανταστεί μέχρι σήμερα».

Η ίδια συμπλήρωσε ότι θα πρότεινε στον Κιμ να επανεξετάσει τη συμμετοχή του στη σύνοδο -η οποία προγραμματίζεται να διεξαχθεί τη 12η Ιουνίου στη Σιγκαπούρη--εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να προσβάλλουν τη Βόρεια Κορέα ενώ εκείνη επιδεικνύει καλή θέληση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ