Κίνα σε ΗΠΑ: Τώρα είναι η στιγμή αν θέλετε ειρήνη με τη Βόρεια Κορέα - iefimerida.gr

Κίνα σε ΗΠΑ: Τώρα είναι η στιγμή αν θέλετε ειρήνη με τη Βόρεια Κορέα

(Φωτογραφία: AP Photo/Andrew Harnik)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη πως εάν οι ΗΠΑ επιθυμούν ειρήνη με τη Βόρεια Κορέα, τώρα είναι η στιγμή για μια σύνοδο κορυφής μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, εξέφρασε ο Κινέζος ΥΠΕΞ, Ουάνγκ Γι.

«Τόνισα στους Αμερικανούς συναδέλφους μας ότι αν θέλετε να λύσετε το πρόβλημα, τώρα είναι η στιγμή. Αν θέλετε ειρήνη, τώρα είναι η στιγμή. Αν θέλετε να γράψετε Ιστορία, τώρα είναι η στιγμή», δήλωσε ο Ουάνγκ Γι σε μια συνέντευξη Τύπου με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο.

Ο Πομπέο, νωρίτερα, διαβεβαίωσε ότι δεν έχει ματαιωθεί η συνάντηση ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ-ουν, ενώ εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα πραγματοποιηθεί όπως έχει προγραμματιστεί.

«Μια κακή συμφωνία δεν αποτελεί επιλογή», είπε για το θέμα της Βόρειας Κορέας, μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Ο αμερικανικός λαός βασίζεται πάνω μας για να το κάνουμε σωστά. Αν δεν τεθεί στο τραπέζι μια σωστή συμφωνία, θα αποχωρήσουμε με κάθε σεβασμό», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κινέζος ΥΠΕΞ Βόρεια Κορέα ΗΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ