Ιταλία: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Τζουζέπε Κόντε - iefimerida.gr

Ιταλία: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Τζουζέπε Κόντε

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Τζουζέπε Κόντε.

Ειδικότερα, το απόγευμα της Τετάρτης η ιταλική προεδρία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα παρείχε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον καθηγητή Νομικής, Τζουζέπε Κόντε.

Προηγουμένως ο Ματαρέλα πέρασε από κόσκινο το βιογραφικό του υποψήφιου πρωθυπουργού, ιδιαίτερα μετά τα δημοσιεύματα περί «κενών» καθώς όπως ανέφεραν αρκετά ΜΜΕ δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν μεταπτυχιακά και έρευνες του 54χρονου Κόντε στην Νέα Υόρκη και στο Παρίσι.

Όσο για τις σπουδές του στη Βιέννη, στη σχολή που αναφέρεται στο βιογραφικό του διδάσκεται μόνο η γερμανική γλώσσα, ενώ ο Κόντε σπούδασε και διδάσκει νομικά. «Στην πραγματικότητα, πρόκειται μόνον για τελειοποίηση σπουδών και ποτέ δεν έγινε λόγος για μεταπτυχιακά», απάντησαν οι «πεντάστεροι».

Ακόμη, οι δύο υποψήφιοι κυβερνητικοί εταίροι είχαν επιβεβαιώσει στον Ματαρέλα ότι ο Κόντε «παραμένει ο υποψήφιος πρωθυπουργός τους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ