Stoiximan.gr Basket League: Ξεκινούν τα ημιτελικά με φόντο το... τρόπαιο [εικόνες] - iefimerida.gr

Stoiximan.gr Basket League: Ξεκινούν τα ημιτελικά με φόντο το... τρόπαιο [εικόνες]

Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέσα σε πολύ καλό κλίμα ξεκινούν τα ημιτελικά της Stoiximan.gr Basket League, παρουσία του Πρωταθλητή Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και του Προμηθέα Πατρών.

Στη υνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο ΕΣΑΚΕ στο Μουσείο της Ακρόπολης, μία ημέρα πριν από την έναρξη των πρώτων αγώνων των ημιτελικών σειρών, αυτό έγινε σχεδόν... ξεκάθαρο. Οπως και ότι οι... αιώνιοι θα παλέψουν μέχρι τέλους για τον τίτλο, αν και πρώτα πρέπει να περάσουν από τα ημιτελικά (ΠΑΟ-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός-Προμηθέας Πατρών τα ζευγάρια).

Πασκουάλ: «Βγάζουμε το αήττητο από το μυαλό μας»

Το εγκώμιο του ΠΑΟΚ έπλεξε ο Τσάβι Πασκουάλ στις δηλώσεις που έκανε ενόψει των ημιτελικών της Stoiximan.gr Basket League. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ήταν εμφανώς ευδιάθετος στη συνέντευξη Τύπου που διεξήχθη το μεσημέρι στο Μουσείο της Ακρόπολης ενόψει των ημιτελικών των playoffs, αστειεύτηκε με το ότι δεν έχει μάθει ακόμα καθόλου ελληνικά (ελπίζοντας ότι του χρόνου δεν θα χρειάζεται μεταφραστή) και τόνισε ότι οι "πράσινοι" θα πρέπει να ξεχάσουν ό,τι έχουν κάνει μέχρι τώρα και να επικεντρωθούν στον ΠΑΟΚ.

"Είναι η δεύτερη χρονιά μου εδώ, ελπίζω του χρόνου να μην χρειάζομαι μεταφραστή και να μιλάω ελληνικά (γέλια). Είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι σε αυτό το τραπέζι, με αυτούς τους σπουδαίους προπονητές και παίκτες. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τα πάντα για το πρωτάθλημα, καλώς ή κακώς ένας κερδίζει και οι άλλοι χάνουν. Η ζωή έχει δείξει ότι πολλές φορές προσπαθείς και κερδίζεις, κι άλλες προσπαθείς το ίδιο και δεν κερδίζεις κάτι. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα" είπε στην αρχική τοποθέτησή του ο Ισπανός κόουτς.

"Ελπίζω κι οι τέσσερις ομάδες που βρίσκονται στα ημιτελικά να χαρίσουν το καλύτερο δυνατό θέαμα για τον κόσμο. Όλοι οι θεατές να το χαρούν αυτό, παρακαλώ πολύ χωρίς το παραμικρό ίχνος βίας. Αναφορικά με τη σειρά απέναντι στον ΠΑΟΚ, θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που είναι πάρα πολύ καλή με 11/12 στους τελευταίους αγώνες", υπογράμμισε ο Πασκουάλ, που χρησιμοποίησε την Ακρόπολη για να τονίσει τη σημασία να μην υπάρξουν επεισόδια στους αγώνες: "Όλοι εμείς, οι πρωταγωνιστές του αθλήματος θα πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα για να μην υπάρχει το παραμικρό ίχνος βίας στα γήπεδά μας. Αφού είμαστε κάτω από την Ακρόπολη, πρέπει να πάρουμε τον πολιτισμό και το πνεύμα για να δώσουμε το παράδειγμα".

Ο Ισπανός προπονητής έπλεξε ακολούθως το εγκώμιο του ΠΑΟΚ: "Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε κάνει αήττητη πορεία ως τώρα, αλλά αυτό βγαίνει από το μυαλό μας. Δεν το κοιτάμε πλέον. Πάμε για τα επόμενα. Ο ΠΑΟΚ έχει δείξει ότι είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, θα πρέπει να προετοιμαστούμε πάρα πολύ σοβαρά γι αυτά τα παιχνίδια. Θα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Πρόκειται για έναν αντίπαλο που είναι πολύ διαβασμένος τακτικά. Θα πρέπει να δώσουμε το 100% για να προκριθούμε".

Όσον αφορά στο επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος και το τι μπορεί να κάνει για να ανταγωνιστεί το ισπανικό, ο Τσάβι Πασκουάλ είπε: "Αυτή είναι λίγο δύσκολη ερώτηση. Οι κοινωνίες είναι διαφορετικές στις δύο χώρες, για να μπορέσω να εξηγήσω τη διαφορά ίσως θα έπρεπε να πιούμε έναν καφέ. Το λέω αυτό γιατί έχω προσαρμοστεί πλέον στα δεδομένα της Ελλάδας και μπορώ να πιω καφέ με όλους (γελάει). Ξεκινώντας από τον χώρο που γίνεται αυτή η συνέντευξη, υπάρχουν αρκετές ομοιότητες με την Ισπανία".

Stoiximan.gr Basket League: Ξεκινούν τα ημιτελικά με φόντο το... τρόπαιο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Βουγιούκας: "Πρέπει να ξεχάσουμε όσα έχουν γίνει"

Από τους παίκτες του Παναθηναϊκού στη συνέντευξη Τύπου το "παρών" έδωσε ο αρχηγός Ίαν Βουγιούκας. "Το 26-0 της κανονικής περιόδου είναι κάτι για το οποίο δουλέψαμε σκληρά όλη τη σεζόν. Τα playoffs είναι κάτι διαφορετικό. Πρέπει να ξεχάσουμε όσα έχουν γίνει", είπε αρχικά ο σέντερ του Παναθηναϊκού. "Η σειρά με τον ΠΑΟΚ θα είναι δύσκολη. Με το καλό, αν προχωρήσουμε, θα βρούμε στους τελικούς μια ομάδα που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, αλλά έχει μεγάλη ποιότητα. Θα δώσουμε το 100% για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα".

Σφαιρόπουλος: «Την κατάλληλη στιγμή να είμαστε όλοι έτοιμοι»

Ο Ολυμπιακός δεν θα ριχτεί στην ημιτελική σειρά με τον Προμηθέα στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση. Αυτό επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, τονίζοντας ότι εδώ και ένα μήνα "προσπαθούμε να συνέλθουμε από όλους αυτούς τους τραυματισμούς που είχαμε". Ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε επίσης ότι ο Προμηθέας είναι ικανός να κάνει ζημιά και προτίμησε να μην προτρέξει και να μιλήσει για τους τελικούς του πρωταθλήματος και ένα τυχών συναπάντημα με τον "αιώνιο" αντίπαλο των "ερυθρόλευκων"...

"Έχουμε μια σειρά ημιτελικών, με μία ομάδα (σ.σ. Προμηθέας Πάτρας) που έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων. Είναι μια ομάδα που λειτουργεί από τη διοίκηση μέχρι τον κόσμο της, πάρα πολύ ωραία και σωστά. Χρειάζονται τέτοιες ομάδες στο ελληνικό μπάσκετ. Το κλειδί είναι να ξεπεράσουμε τους τραυματισμούς μας και να βρούμε τον αγωνιστικό μας ρυθμό. Εδώ και ένα μήνα προσπαθούμε να συνέλθουμε από όλους αυτούς τους τραυματισμούς που είχαμε. Ευελπιστώ ότι την κατάλληλη στιγμή θα είμαστε όλοι έτοιμοι", τόνισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, που "βλέπει" μόνο τον Προμηθέα μπροστά του και όχι τους τελικούς...

"Δεν βιαζόμαστε να κοιτάξουμε τους τελικούς. Προέχουν οι ημιτελικοί. Ο Προμηθέας Πάτρας είναι μια ομάδα που έχει δείξει ότι αν δεν παίξεις καλά, μπορεί να σου κάνει τη ζημιά", ενώ σε ερώτηση σχετικά με το αν ο Παναθηναϊκός έχει την υπεροχή λόγω του αήττητου και το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει κάτι για να τον "αιφνιδιάσει", ο Σφαιρόπουλος δήλωσε: "Ο Παναθηναϊκός έχει παίξει πάρα πολύ καλά, είναι σε καλή κατάσταση. Μόνο και μόνο που με ρωτάτε κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού".

Stoiximan.gr Basket League: Ξεκινούν τα ημιτελικά με φόντο το... τρόπαιο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Σπανούλης: «Ξέρουμε ποιοι είμαστε και ποιος είναι ο Παναθηναϊκός»

Ο Βασίλης Σπανούλης, από τη μεριά του, δήλωσε για τη σειρά με τον Προμηθέα: "Πάμε να διεκδικήσουμε τους στόχους μας. Εύχομαι ο κόσμος να δει ωραία παιχνίδια και να κερδίσει ο καλύτερος". Όσον αφορά την ενδεχόμενη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στους τελικούς, ο αρχηγός του Ολυμπιακού είπε: "Γνωριζόμαστε όλοι πάρα πολύ καλά, δεν υπάρχει θέμα αιφνιδιασμού ή κάτι. Ξέρουμε ποιοι είμαστε, ποιος είναι ο Παναθηναϊκός. Το ίδιο ισχύει και για την αντίπαλη πλευρά".

Παπαθεοδώρου: «Θα τεστάρουμε τις δυνάμεις μας»

Ο ΠΑΟΚ δεν άρχισε καλά τη χρονιά, στην πορεία όμως ανέβηκε σταδιακά, φτάνοντας μέχρι το σημείο να κατακτήσει την τέταρτη θέση στην κανονική περίοδο και να "σκουπίσει" τη σειρά με την ΑΕΚ στον πρώτο γύρο των playoffs. Στους ημιτελικούς της Stoiximan.gr Basket League, βέβαια, στον "Δικέφαλο του Βορρά" γνωρίζουν ότι το επίπεδο δυσκολίας αλλάζει απότομα απέναντι στον αήττητο Παναθηναϊκό.

"Η ομάδα εξελίχθηκε στη διάρκεια της σεζόν, όταν καταφέραμε να βρούμε χημεία, επέστρεψαν οι τραυματίες. Κάναμε ένα πολύ καλό "κλείσιμο" στη σεζόν, που μας επέτρεψε να βρεθούμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Όταν έχουμε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό απέναντί μας, θα μπορούμε να τεστάρουμε τις δυνάμεις μας", είπε στην εισαγωγή του ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, που όταν ρωτήθηκε για την αναγκαιότητα να μην υπάρξουν επεισόδια στα γήπεδα, τόνισε:

"Οι προπονητές και οι παίκτες πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα. Άλλοι είναι οι παράγοντες του αθλητισμού που δίνουν την σπίθα στους κακούς οπαδούς, που δίνουν το ερέθισμα για επεισόδια στα γήπεδα".

Stoiximan.gr Basket League: Ξεκινούν τα ημιτελικά με φόντο το... τρόπαιο [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Μαργαρίτης: «Πιστεύαμε στην ομάδα»

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης, αρχηγός του ΠΑΟΚ, είπε από τη μεριά του: "Έπειτα από τρία χρόνια είμαστε πάλι στην τετράδα, είχαμε μια δύσκολη χρονιά θα έλεγα, ειδικά στην αρχή της. Κάναμε κάποιες ήττες, με τραυματισμούς. Δουλέψαμε πάρα πολύ, πιστεύαμε στην ομάδα. Ήταν ένας στόχος, τα καταφέραμε και είμαστε χαρούμενοι γι αυτό.

Έχουμε μια δύσκολη σειρά μπροστά μας, απέναντι στον Παναθηναϊκό. Θα παλέψουμε σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη. Όλοι παλεύουμε για να μπούμε στην τετράδα, αυτός είναι ο στόχος μας από την αρχή της σεζόν. Τώρα πρέπει απλά να παλέψουμε για το κάτι καλύτερο".

Γιατράς: «Μεγάλη τιμή για τον Προμηθέα Πατρών»

Ουδείς περίμενε πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος ότι ο Προμηθέας θα κατόρθωνε να φτάσει μέχρι τους "4" των playoffs. Γι αυτό λοιπόν και η παρουσία της πατρινής ομάδας σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος αποτελεί τιμή για όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την πορεία, όπως τόνισαν στη συνέντευξη Τύπου ο Μάκης Γιατράς και ο Νίκος Γκίκας.

"Είναι μεγάλη τιμή για την ομάδα που κάθομαι δίπλα σε προπονητές, που είναι κορυφαίοι όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη. Με τον Βαγγέλη Μαργαρίτη είχαμε συνεργαστεί στη Γ' Εθνική, τώρα είμαστε στο ίδιο σημείο. Είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό. Θέλουμε να χαρούμε τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και να πάρουμε ό,τι μας αξίζει στο γήπεδο", δήλωσε αρχικά ο Μάκης Γιατράς.

Ο Νίκος Γκίκας, βασικός πόιντ γκαρντ του Προμηθέα, δήλωσε: "Όταν ξεκίνησε η σεζόν, κανείς δεν πίστευε ότι θα βρισκόμαστε εδώ. Βγήκαμε τρίτοι σε ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Είναι κάτι που το κρατάμε όλοι μέσα μας, σαν εχέγγυο για τη συνέχεια. Έρχονται τα τρία, τέσσερα, πέντε παιχνίδια με το μικρότερο άγχος μέσα στη σεζόν. Εύχομαι να δείξουμε ότι δεν ήταν τυχαία η κατάκτηση της τρίτης θέσης στο πρωτάθλημα".

Stoiximan.gr Basket League: Ξεκινούν τα ημιτελικά με φόντο το... τρόπαιο [εικόνες] | iefimerida.gr 3

«Παράδειγμα για όλους ο Προμηθέας»

Η πορεία του Προμηθέα στο πρωτάθλημα δεν έμεινε βέβαια ασχολίαστη και από τους άλλους προπονητές. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου σχολίασε πως "είναι μια πάρα πολύ ωραία εικόνα αυτή που δημιουργεί και περνάει προς τα έξω ο Προμηθέας. Είναι ωραίο που μέσα από το μεράκι και τον ενθουσιασμό, την τεχνογνωσία δημιουργείται μια ομάδα που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη του πρωταθλήματος. Είναι ένα πολύ ωραίο παράδειγμα για όλους αυτό".

Ο Τσάβι Πασκουάλ δήλωσε: "Ο Προμηθέας Πάτρας είναι εδώ επειδή το αξίζει. Έχουν δημιουργήσει μια ομάδα πολύ έξυπνη, που γίνεται καλύτερη κάθε μέρα που περνάει. Δεν ξέρω τι σημασία μπορεί να έχει για εσάς ο Προμηθέας Πάτρας, αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτό έχει προκύψει από μια πολύ σοβαρή δουλειά. Μπορεί να γίνει το παράδειγμα για πολλές άλλες ομάδες στο μέλλον".

Το εγκώμιο της δουλειάς που γίνεται στην Πάτρα, τόσο στην ανδρική ομάδα, όσο και στις ακαδημίες, υπογράμμισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. "Πέρα από τη βιτρίνα που υπάρχει, είναι ένας σύλλογος που έχει μεγάλη και αξιόλογη πορεία στα τμήματα υποδομής. Ας μην το ξεχνάμε αυτό, είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ στην Ελλάδα.

Όσον αφορά στη σημασία της παρουσίας μια ομάδας της επαρχίας στα ημιτελικά, θεωρώ ότι είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Έχω περάσει από ομάδα της επαρχίας, ήταν ένα μεγάλο σχολείο για μένα. Είναι πολύ σπουδαίο να υπάρχουν ομάδες από την επαρχία, να τις στηρίζει η τοπική κοινωνία. Είναι κρίμα να υπάρχουν ομάδες με πολυετή παρουσία στην Α1 και να μην γεμίζουν τα γήπεδα", είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ