Τσίπρας σε Φώφη: Εκλογές τώρα, σημαίνει να μη βγούμε από το μνημόνιο - iefimerida.gr

Τσίπρας σε Φώφη: Εκλογές τώρα, σημαίνει να μη βγούμε από το μνημόνιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Άκουσα την κ. Γεννηματά με άκρως επιθετικό τρόπο, ώρες-ώρες αλαζονικό και καμιά φορά υπερφίαλο, λες και ο κόσμος ξέχασε ότι το ΠΑΣΟΚ κυβερνούσε τα τελευταία χρόνια, μαζί με τον κ. Σαμαρά, μάλιστα, να ζητά με στόμφο εκλογές τώρα».


Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία στη Βουλή, σχολιάζοντας πως δεν έχει καταλάβει αν είναι η ίδια ή κάποιος άλλος που έστειλε μία επιστολή πριν από λίγες ημέρες σε όλους τους αρχηγούς, όπου επεσήμαινε πόσο κρίσιμης εθνικής σημασίας ζήτημα είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος, πριν κλείσει η παρούσα κοινοβουλευτική θητεία.


«Εκλογές τώρα», δηλαδή λίγο πριν κλείσει η αξιολόγηση και βγει η χώρα από το μνημόνιο, τόνισε, «σημαίνει να μη βγούμε από το μνημόνιο».

«Την άποψη σας αυτή κ. Γεννηματά δε τη συμμερίζονται όλοι οι σύμμαχοι σας στο ΚΙΝΑΛ. Κακώς σας παρασέρνουν όσοι βλέπουν την αναβίωση αυτής της ολεθριας και για τη χώρα και για το ΚΙΝΑΛ συμμαχίας με το Σαμαρά ως προσωπική τους σανίδα σωτηρίας.
Δεν ακούτε τους σοσιαλδημοκράτες στην Ευρώπη που καλουν όλα τα προοδευτικά κομματα στην Ελλάδα να ενώσουν δυνάμεις για ένα προοδευτικό δρόμο στη χώρα;».

Μιλώντας στη Βουλή, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι ζητά τη διενέργεια εκλογών γιατί τις επόμενες εβδομάδες θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον που ελληνικού λαού. «Η συγκυβέρνηση σας δεν έχει καμία νομιμοποίηση να συμφωνήσει και μάλιστα εν κρυπτώ το μέλλον του τόπου. Κύριε Τσίπρα ήδη τα δώσατε όλα, η δημόσια περιουσία εκχωρήθηκε για 99 χρόνια μαζί και οι τράπεζες στους σημερινούς ιδιοκτήτες αντί πινακίου φακής και μάλιστα με βλάβη για το δημόσιο 25 δις ευρώ.
Ζητάω εκλογές γιατί δεν διαλύεται μόνο το σήμερα άλλα υποθηκεύετε και το αύριο», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια η κυρία Γεννηματά εξαπέλυσε ενα σφοδρό κατηγορώ κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα:

«Κατηγορώ την κυβέρνηση Τσίπρα γιατί έπληξαν τα λαϊκά συμφέροντα στο όνομα της δήθεν προάσπισής τους. Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα προσωπικά για τις θλιβερές επιδόσεις του στον τομέα της ανάπτυξης. Κηρύξατε επίθεση σε κάθε παραγωγική και κερδοφόρα δραστηριότητα. Οδηγήσατε τους επιστήμονες στο εξωτερικό. Κατηγορώ την κυβέρνηση για την παράδοση των τραπεζών στον ξένο έλεγχο και στον ανθελληνισμό τους. Σας κατηγορώ γιατί φτωχοποίησατε τον ελληνικό λαό, καταστρέψατε την μεσαία τάξη και φτωχοποίησατε τους πιο αδύναμους πολίτες. Κατηγορώ την κυβέρνηση γιατί κατεδαφίσατε το κοινωνικό κράτος, μειώσατε τις συντάξεις, καταργήσατε το ΕΚΑΣ, μειώσατε το επίδομα θέρμανσης και διευρύνατε τις ελαστικές μορφές απασχόλησης. Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα προσωπικά για την συστηματική απαξίωση των θεσμών και την διαρκή υποχώρηση του κράτους δικαίου επί των ημερών του. Από τον ασφυκτικό έλεγχο της δικαιοσύνης μέχρι τις αθλιότητες για τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης ο κατάλογος είναι μακρύς και μαύρος. Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα προσωπικά για την επιστροφή του πελατειακού κράτους, βολεύουν ημετέρους ,εχθρεύονται την αξιοκρατία και την αριστεία, διαλύουν την αυτοδιοίκηση.

Κατηγορώ τον κ.Τσίπρα προσωπικά γιατί δίχασε και εξακολουθεί να διχάζει τον ελληνικό λαό στερώντας του το μεγαλύτερο όπλο για το ξεπέρασμα της κρίσης που είναι η ενότητα του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ