«Μονοπάτι του Αίματος»: Αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για τα στρατόπεδα εκπαίδευσης της Αλ Κάιντα στη Σαουδική Αραβία [βίντεο] - iefimerida.gr

«Μονοπάτι του Αίματος»: Αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για τα στρατόπεδα εκπαίδευσης της Αλ Κάιντα στη Σαουδική Αραβία [βίντεο]

Φωτογραφία: YouTube/Trinity Film
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη μυστική ζωή των τζιχανιστών σε στρατόπεδα εκπαίδευσης της Αλ Κάιντα σε έρημο της Σαουδικής Αραβίας αποκαλύπτει ένα ντοκιμαντέρ-σοκ.

Το "Path of Blood" («Μονοπάτι του Αίματος») του Βρετανού κινηματογραφιστή Τζόναθαν Χάκερ, που θα προβληθεί τον ερχόμενο μήνα στις σκοτεινές αίθουσες της Βρετανίας, αποτελεί μια συρραφή ερασιτεχνικών βίντεο που τράβηξαν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης σε μυστικά στρατόπεδα στην αραβική χερσόνησο και έπεσαν στα χέρια των υπηρεσιών ασφαλείας του βασιλείου.

Τα βίντεο δείχνουν τα μέλη της Αλ Κάιντα να εκπαιδεύονται στα όπλα και σε πολεμικές τέχνες, να μαθαίνουν να υπομένουν σκληρές ανακρίσεις, να εξαπολύουν τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ σε κάποια στιγμιότυπα διασκεδάζουν παίζοντας «βαρελάκια» κι άλλα παιχνίδια.

«Μονοπάτι του Αίματος»: Αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για τα στρατόπεδα εκπαίδευσης της Αλ Κάιντα στη Σαουδική Αραβία [βίντεο]  | iefimerida.gr 0
«Μονοπάτι του Αίματος»: Αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για τα στρατόπεδα εκπαίδευσης της Αλ Κάιντα στη Σαουδική Αραβία [βίντεο]  | iefimerida.gr 1

Πρόκειται για υλικό που οι τρομοκράτες «ήθελαν να κρατήσουν κρυφό», όπως αναφέρεται στο τρέιλερ. «Σβήστο», λέει ένας τζιχαντιστής στο βίντεο. «Φαίνονται τα εσώρουχά μου».

«Είναι η ιστορία μουσουλμάνων τρομοκρατών που βάζουν στο σταυρόνημά τους μουσουλμάνους αμάχους και οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης από μουσουλμάνους αξιωματούχους ασφαλείας -σαφής υπενθύμιση ότι η τρομοκρατία θυματοποιεί όλους όσους αγγίζει», επισημαίνει η Trinity Film, που υποστήριξε την παραγωγή του ντοκιμαντέρ.

Η Αλ Κάιντα επιχειρεί στη Σαουδική Αραβία από το 2003 καθώς ο ιδρυτής της, Οσάμα Μπιν Λάντεν, ήθελε να κατακτήσει τη «Χώρα των Δύο Ιερών Τεμενών» (Μέκκα και Μεδίνα) και από εκεί να ιδρύσει μια παγκόσμια ισλαμική αυτοκρατορία, αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ.

«Το καλύτερο με τα αυτοκίνητα -βόμβες είναι ότι ο “μάρτυρας” δεν νιώθει τίποτε», λέει ένας τζιχαντιστής στο τρέιλερ. «Απλά τινάζεται στον αέρα».

Δείτε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ