Στη Βουλή στοιχεία για την αποτελεσματικότητα της Αρχής καταπολέμησης «μαύρου» χρήματος - iefimerida.gr

Στη Βουλή στοιχεία για την αποτελεσματικότητα της Αρχής καταπολέμησης «μαύρου» χρήματος

Βουλή/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη Βουλή διαβιβάστηκαν, από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, στοιχεία για το εγκληματικό προϊόν που δεσμεύτηκε μετά από τις έρευνες της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες.

Τα έγγραφα που διαβιβάστηκαν στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, δείχνουν υπερδιπλασιασμό των εγκληματικών προϊόντων για τα οποία εκδόθηκαν διατάξεις δέσμευσης.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει:

-Το 2017 δεσμεύτηκε εγκληματικό προϊόν ύψους 313.000.000 ευρώ από 264 διατάξεις δέσμευσης (υπήρξαν 2.347 αναφορές για παράνομες συναλλαγές).
-Το 2016 δεσμεύτηκε εγκληματικό προϊόν ύψους 301.740.646 ευρώ από 444 διατάξεις δέσμευσης.
-Το 2015 δεσμεύτηκε εγκληματικό προϊόν ύψους 255.368.389 ευρώ από 402 διατάξεις δέσμευσης.
-Το 2014 δεσμεύτηκε εγκληματικό προϊόν 160.937.720 ευρώ από 117 διατάξεις δέσμευσης.

«Από τον αξιολόγηση των παραπάνω δεδομένων συνάγεται ότι οι εκδοθείσες διατάξεις δέσμευσης παρουσίασαν μείωση, ωστόσο τα δεσμευθέντα ποσά σχεδόν υπερδιπλασιάστηκαν αποτυπώνοντας, έτσι, ανάγλυφα τη σταθερά βελτιούμενη αποτελεσματικότητα της Αρχής», υπογραμμίζει ο κ. Παπαγγελόπουλος στην έγγραφη απάντησή που διαβίβασε στη Βουλή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ