Ο Δημ. Καμμένος κατά Τόσκα: Δεν έχουμε κάνει τίποτα για τον Ρουβίκωνα - iefimerida.gr

Ο Δημ. Καμμένος κατά Τόσκα: Δεν έχουμε κάνει τίποτα για τον Ρουβίκωνα

Φωτογραφία αρχείου: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία προσπάθεια καταστολής του Ρουβίκωνα» κατακεραυνώνει τον αναπληρωτή υπ. Προστασίας του Πολίτη ο βουλευτής της συγκυβέρνησης Δημήτρης Καμμένος.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής των ΑΝΕΛ κατέθεσε ερώτηση στην οποία απαριθμεί την «δράση» της αναρχικής συλλογικότητας -από την πρεσβεία του Ισραήλ ως τους βανδαλισμούς στο ΣτΕ. Αποκαλύπτει δε ότι προ ημερών μέλη του Ρουβίκωνα διένειμαν φυλλάδια σε Ιλίσια, Ζωγράφου και άλλες γειτονιές της Αθήνας με τα οποία καλούν την κοινωνία να κηρύξει τον πόλεμο εναντίον της εξουσίας.

«Οι συνεχείς προκλήσεις με κάθε τρόπο και κάθε δυνατό μέσον της «Αναρχικής Συλλογικότητας Ρουβίκωνας», αποτελούν μείζον ζήτημα, για το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει πραγματοποιηθεί ουδεμία προσπάθεια καταστολής του» αναφέρει ο Δημ. Καμμένος και προσθέτει: «Προ ημερών ο «Ρουβίκωνας» διένειμε φυλλάδια σε πολυκατοικίες καθώς και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα σε Δήμους των Αθηνών, ενδεικτικά αναφέρονται οι Δήμοι Ιλισίων και Ζωγράφου. Στο έντυπο υπερτονίζονται τα καθημερινά προβλήματα της πληγείσας κοινωνίας, οι θυσίες που έχει καταβάλλει ο ελληνικός λαός προκειμένου να ορθοποδήσει και η επικείμενη επέκταση της δράσεώς του στην κοινωνία, ξεκινώντας από την Αθήνα επεκτεινόμενος ταυτόχρονα όμως και στην περιφέρεια. Είναι σαφής η πρόθεσή του, όπως προκύπτει καταφανώς από την επιστολή, για την καταστροφή και κατάλυση του κράτους καθώς τα μέλη του προτίθενται, να παλέψουν με κάθε τρόπο για τον σκοπό αυτό, καλώντας την κοινωνία να κηρύξει τον πόλεμο εναντίον της εξουσίας».

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ερωτά τον υπουργό: «Σας βρίσκει σύμφωνο το περιεχόμενο του φυλλαδίου; Πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε την επικίνδυνη και διαρκώς επαυξανόμενη δράση της «Αναρχικής Συλλογικότητας Ρουβίκωνας»; Προτείνει μάλιστα οι συλληφθέντες να υποχρεώνονται να αποζημιώνουν τους παθόντες για τις υλικές ζημιές που προκαλούν προτού αφεθούν ελεύθεροι. «Πώς είναι δυνατόν να διανέμονται τέτοιου είδους έντυπα, τα οποία κάνουν λόγο απροκάλυπτα για καταστροφή του κράτους, είναι άγνωστο πόση έκταση θα πάρουν και κατά πόσον θα επηρεάσουν την ελληνική κοινωνία; Θα συμφωνούσατε ότι πρόκειται για προφανή προσπάθεια στρατολόγησης;» ρωτά ο κ. Καμμένος όπως και αν «υπάρχει σχετική πρόβλεψη για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που αφορά στην επέμβαση των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την καταστολή τέτοιου είδους ενεργειών;».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ