Θεοδωράκης: Οι ακραίοι της Θεσσαλονίκης, ο Μπουτάρης και το Σκοπιανό - iefimerida.gr

Θεοδωράκης: Οι ακραίοι της Θεσσαλονίκης, ο Μπουτάρης και το Σκοπιανό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε ακραίους κύκλους της Θεσσαλονίκης οι οποίοι όπως είπε όχι μόνο επιτέθηκαν στο Γιάννη Μπουτάρη αλλά με αφορμή το θέμα των Σκοπίων φορτίζουν το κλίμα στη Μακεδονία.

Μάλιστα ο κύριος Θεοδωράκης ενέπλεξε και τον στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη και τα όσα είπε στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για το όνομα των Σκοπίων.

«Το βίντεο και όσα μου είπε ο Γιάννης Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη μαρτυρούν ότι υπήρχε μαύρος αρχηγός και κεντρικό συντονισμός. Ο στόχος ήταν ο Μπουτάρης ή κάποιος άλλος «εθνοπροδότης» θα τολμούσε να εμφανιστεί στη γιορτή των ποντίων.

Στο συλλαλητήριο που μίλησε ο Φραγκούλης το πλήθος φώναζε Μπουτάρη μεθυσμένε, στα Σκόπια πουλημένε.

Και τα κόμματα που με κάποιο τρόπο συμμετείχαν στην συγκέντρωση δεν ένιωσα την ανάγκη να σηκωθούν να φύγουν.

Πάρα την δική μας έκκληση να διαχωρίσουν την θέση τους από αυτά τα υβριστικά συνθήματα ουδείς την επόμενη μέρα τόλμησε να πάρει θέση.

Εκτός κι αν φίλες και φίλοι δημοκράτες προοδευτικοί θεωρούμε κανονική τη φράση με την οποία έκλεισε ο Φραγκούλης το συλλαλητήριο «ζητώ στρατός, ζήτω οι ειδικές δυνάμεις , θα μας βρουν μπροστά μας οι πουλημένοι πολιτικοί με ό,τι αυτό σημαίνει».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε ότι είναι υπέρ μίας λύσης στο θέμα των Σκοπίων με ευρωπαϊκή σφραγίδα και μίλησε θετικά για τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ λέγοντας ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία της δικής του πρωθυπουργίας, όπως έπρεπε να κάνει η χώρα και με τον Γκλιγκόροφ.

«Καλούμε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει και αυτή τι θέλει, αν πιστεύει στην λύση ή απλά κάνει επικοινωνιακά παιχνίδια θεωρώντας ότι μπορεί να στριμώξει την αντιπολίτευση. Με παλινωδίες δεν χαράσσεται εθνική πολιτική.

Εμείς λέμε πως πρέπει να βρεθεί λύση με τη σφραγίδα της ευρωπαϊκής ένωσης και με σεβασμό στη γραμμή που υποστήριξε από το 1992 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Με τον Γκλιγκόροφ χάσαμε μια ευκαιρία γιατί τότε κάποιοι στην Ελλάδα έχτιζαν καριέρες και σαμπόταραν την οποιαδήποτε λύση. Αν ο Ζάεφ τολμήσει, εμείς δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σταύρος Θεοδωράκης Βουλή σκόπια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ