Η άγνωστη ιστορία του Givenchy νυφικού της Μέγκαν Μαρκλ -Πήγαινε μεταμφιεσμένη στις πρόβες [εικόνες] - iefimerida.gr

Η άγνωστη ιστορία του Givenchy νυφικού της Μέγκαν Μαρκλ -Πήγαινε μεταμφιεσμένη στις πρόβες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα μήνα μετά την ανακοίνωση του αρραβώνα της με τον πρίγκιπα Χάρι, η δούκισσα του Σάσεξ ξεκίνησε την αναζήτηση του τέλειου νυφικού.

Η ίδια δεν το είχε άγχος, το Harper's Bazaar μάλιστα αναφέρει ότι το είχε ξεχάσει κιόλας, δεν είχα ασχοληθεί με το θέμα. Χρειάστηκε η υπενθύμιση της κολλητής της, στιλίστριας Τζέσικα Μαλρόνι, ένα μήνα μετά, η οποία την κάλεσε στο τηλέφωνο και τη είπε ότι η αναζήτηση του σχεδιαστή που θα φτιάξει το νυφικό της θα πρέπει να ξεκινήσει τώρα και χωρίς καμία καθυστέρηση.

Βασιζόμενη σε 12 φωτογραφίες για το ιδανικό νυφικό που είχε αποθηκεύσει στο κινητό της τηλέφωνο από το Instagram, το Pinterest και ιστοτόπους μόδας η Μέγκαν Μαρκλ ήξερε ακριβώς τι ψάχνει: Ενα μοντέρνο, σικάτο, διαχρονικό και κατάλληλο για την περίσταση νυφικό. Με τη βοήθεια της Μαλρόνι, η Μέγκαν Μαρκλ έφτιαξε τη δική της λίστα με πιθανούς σχεδιαστές, πολλοί εκ των οποίων είχαν ήδη υποβάλλει σχέδια στο παλάτι του Κένσιγκτον.

«Σχεδιαστές από κάθε μεγάλο Brand που μπορείς να σκεφτείς βρισκόταν σε αυτή τη λίστα», λέει μια πηγή κοντά στη Μέγκαν Μαρκλ στο Bazaar. «Burberry, Ralph and Russo, Erdem, Roland Mouret, Stella McCartney», ήταν τα ονόματα που συζητούσε από την αρχή η Μέγκαν Μαρκλ για το νυφικό της.

Ωστόσο ένα όνομα ήταν το σταθερό φαβορί για καιρό. Η Κλερ Γουέιτ Κέλερ είχε το 2017 αναλάβει επικεφαλής καλλιτεχνική διευθύντρια στον γαλλικό οίκο μόδας Givenchy, του οποίου η Μέγκαν Μαρκλ ήταν φαν εδώ και καιρό. Και ενώ ένας γαλλικός οίκος μόδα δεν ήταν και η πιο προφανής επιλογή, η Κέλερ ήταν το πιο δυνατό χαρτί. Μια γεννημένη στο Μπράιτον Βρετανή η οποία θα μπορούσε να σηκώσει το βάρος για να φτιάξει το νυφικό σε ένα γάμο που ίσως ήταν και ο μεγαλύτερος σε τηλεθέαση.

Η άγνωστη ιστορία του Givenchy νυφικού της Μέγκαν Μαρκλ -Πήγαινε μεταμφιεσμένη στις πρόβες [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Αφού αντάλλαξαν emails, η Μαλρόνι κανόνισε την πρώτη συνάντηση της Μέγκαν Μαρκλ με την Κέλερ στο Λονδίνο, πριν τα Χριστούγεννα. Η 47χρονη Κέλερ έφερε τα σκίτσα της και τις ιδέες της για το νυφικό της Μέγκαν Μαρκλ, τα οποία και της παρουσίασε στην μισάωρη συνάντηση που είχαν σε μια ήσυχη αίθουσα υποδοχής στα γραφεία του παλατιού του Κένσιγκτον. Της Μέγκαν Μαρκλ της άρεσε αμέσως αυτό που είδε και αυτά που άκουσε από την Κέλερ.

«Νομίζω ότι είχε δει τη δουλειά μου και ήξερε τι έκανα», λέει τώρα η Κέλερ. «Πιστεύω ότι της άρεσε το γεγονός ότι είμαι μια Βρετανή σχεδιάστρια η οποία δουλεύει σε έναν οίκο μόδας σαν τον Givenchy, ο οποίος έχει τις ρίζες του σε ένα κλασικό, όμορφο στιλ, από τον ιδρυτή του Ιμπέρ».

Στη δεύτερη συνάντηση της Κέλερ με την Μέγκαν Μαρκλ και την Μαλρόνι, στις 11 Ιανουαρίου, η Μέγκαν Μαρκλ ανακοίνωσε στη σχεδιάστρια ότι την επέλεξε για να δημιουργήσει το νυφικό της, κάτι το οποίο η Κέλερ θα έπρεπε να κρατήσει μυστικό από όλους, ακόμα και από την οικογένειά της, μέχρι την ημέρα του γάμου. Ετσι, οι μόνοι που ήξεραν για το νυφικό της Μέγκαν Μαρκλ μέχρι το περασμένο Σάββατο ήταν ο ίδια, η Κέλερ, η Μαλρόνι και δυο υπάλληλοι του Givenchy.

«Ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή που μου το ανακοίνωσε» λέει η Κέλερ. «Ηταν κάτι το απίστευτο να συμμετέχω σε μια τέτοια ιστορική στιγμή και να έχω την ευκαιρία να συνεργάζομαι μαζί της. Ηταν ένας θαυμάσιος τρόπος να ξεκινήσω τη συνεργασία μαζί της».

Τις επόμενες εβδομάδες, Μέγκαν Μαρκλ και Κέλερ αντάλλαζα σκίτσα, με τις δυο τους να χτίζουν μεταξύ άλλων και μια φιλία μέσω κειμένων, τηλεφωνημάτων και σύντομων συναντήσεων. «Από την πρώτη στιγμή κάναμε κάποιες αλλαγές στο σχέδιο, αλλά στη συνέχεια πολύ σύντομα καταλήξαμε στο σχέδιο που είδατε», λέει η Κέλερ. Οι δυο τους συζητούσαν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και συνεχώς τόσο για το νυφικό όσο και για την πολυάσχολή ζωή της σχεδιάστριας η οποία είναι μητέρα τριών παιδιών!

Η άγνωστη ιστορία του Givenchy νυφικού της Μέγκαν Μαρκλ -Πήγαινε μεταμφιεσμένη στις πρόβες [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Στα μέσα Φεβρουαρίου, η Μέγκαν Μαρκλ επισκέφθηκε κρυφά, μεταμφιεσμένη, καλυμμένη με μια κάπα, την Κέλερ ένα σπίτι στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, όπου η σχεδιάστρια διατηρεί το αρχείο της με τα σχέδια απο την δουλεία της Chloe και στην Pringle, σκίτσα και καταλόγους από τον οίκο Givenchy και μια σειρά από δείγματα υφασμάτων και δημιουργίες υψηλής ραπτικής. Ο Μέγκαν Μαρκλ έφτασε εκεί με ένα διακριτικό αυτοκίνητο πόλης και μπήκε μέσα χωρίς ασφάλεια ή βοηθούς για τη δίωρη συνάντηση με την σχεδιάστρια.

«Η Μέγκαν Μαρκλ είχε ένα στόχο, όπως και εγώ, το να είναι τέλεια για την περίσταση, τον πριγκιπικό γάμο. Και γνωρίζοντας τι έχει κάνει ο Οίκος Givenchy στην ιστορία του, νομίζω ότι ήταν μια συνεργασία που έγινε για αυτό το λόγο», λέει η Κέλερ.

«Ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με τις τελικές γραμμές, τις αναλογίες και την κλίμακα του φορέματος, αλλά με την πάροδο του χρόνου φτάσαμε σε ένα σημείο όπου ήξερα ότι ήξερε ακριβώς τι ήθελε, δοκιμάζοντας μερικά από τα φορέματα που της έδειχνα. Και έτσι καταλήξαμε στο τελικό σχέδιο και τα ξεκίνησε κάπως έτσι η ιστορία του νυφικού της Μέγκαν Μαρκλ».

Η άγνωστη ιστορία του Givenchy νυφικού της Μέγκαν Μαρκλ -Πήγαινε μεταμφιεσμένη στις πρόβες [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Η άγνωστη ιστορία του Givenchy νυφικού της Μέγκαν Μαρκλ -Πήγαινε μεταμφιεσμένη στις πρόβες [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Δύο μικρές ομάδες - τα μέλη των οποίων υπέγραψαν συμφωνίες εμπιστευτικότητας - δημιούργησαν ένα ιδιωτικό χώρο εργασίας στο ατελιέ υψηλής ραπτικής του Givenchy στο Παρίσι και ένα κρυφό ατελιέ εργασίας στο Λονδίνο.

Η Κέλερ, η οποία έκανε εκτεταμένες έρευνες σε εργοστάσια υφασμάτων σε όλη την Ευρώπη, έφτιαξε αποκλειστικό για την περίσταση ένα διπλό μεταξωτό ύφασμα, στο «καθαρό λευκό χρώμα» που είχε ζητήσει ο Μέγκαν Μαρκλ.

Με το που ετοιμάστηκε το ύφασμα, οι εξειδικευμένοι ράφτες άρχισαν αμέσως να δουλεύουν για αυτό που σύντομα θα γινόταν ένα από τα πιο θρυλικά νυφικά όλων των εποχών. «Το πιο βασικό ήταν να κρατηθεί μυστικό», λέει η Κέλερ.

Για την Μέγκαν Μαρκλ ήταν ιδιαίτερα σημαντικό να ενσωματώσει στο νυφικό της το σημαντικό έργο που θα πραγματοποιούσε ως μέλος της βασιλικής οικογένειας σε ολόκληρη την Κοινοπολιτεία, ειδικά από τη στιγμή που πρόσφατα η βασίλισσα είχε χρίσει εκείνη και τον πρίγκιπα Χάρι πρεσβευτές της κοινοπολιτείας των νέων.

«Είχαμε πολλές συνομιλίες για το πώς θα τιμούσαμε τις κοινοπολιτείες και μετά από πολλές ιδέες καταλήξαμε ότι θα αντιπροσωπευόντουσαν η κάθε μια από τις 53 κοινοπολιτείες μέσω της χλωρίδας της και της πανίδας της. Και οι δυο αγαπούσαμε την ιστορία τους. Επίσης, με το να κεντήσουμε ένα λουλούδι από κάθε κοινοπολιτεία στο πέπλο της Μέγκαν Μαρκλ ήταν σαν όλες αυτές οι χώρες να περπατούσαν μαζί της στην εκκλησία. Ηταν μια ιδιαίτερη στιγμή και σίγουρα από τις πιο αγαπημένες της»,λέει η Κέλερ.

Η άγνωστη ιστορία του Givenchy νυφικού της Μέγκαν Μαρκλ -Πήγαινε μεταμφιεσμένη στις πρόβες [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Εκπρόσωπος του παλατιού σημειώνει ότι η «κυρία Μαρκλ ήθελε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της για την ευκαιρία που της δόθηκε να υποστηρίξει το έργο της κοινοπολιτείας, ενσωματώνοντας αναφορές σε κάθε μια από τις χώρες αυτές, στο νυφικό της».

Τα λουλούδια, όμως, στο πέπλο της Μέγκαν Μαρκλ δεν ήταν 53 αλλά 55. Υπήρχαν δυο μπόνους λουλούδια. Ποια ήταν αυτά; Χειμωνανθοί, που φυτρώνουν έξω από το Nottingham Cottage, το σπίτι του ζευγαριού στο παλάτι του Κένσιγκτον και καλιφορνέζικες ανεμώνες το οποίο είναι το επίσημο λουλούδι της αμερικανικής πολιτείας από την οποία κατάγεται η Μέγκαν Μαρκλ.

Επίσης, γύρω από το κάθε λουλούδι έχουν κεντηθεί κλωναράκια σταριού που συμβολίζουν την αγάπη και τη φιλανθρωπία. «Μου αρέσει η ιστορία του πέπλου», είπε κάποια στιγμή στην Κέλερ η Μέγκαν Μαρκλ.

Το πέντε μέτρων μεταξωτό πέπλο χρειάστηκε περισσότερο χρόνο για να φτιαχτεί από ότι το νυφικό. Συνολικά χρειάστηκαν 500 ώρες για να κεντηθεί σχολαστικά το κάθε λουλούδι με μεταξωτά νήματα οργάντζα σε μια επίπεδη επιφάνεια, πριν το ράψουν πάνω στο πέπλο. Ηταν τόσο λεπτή η δουλειά που γινόταν που οι ράφτες έπλενα τα χέρια τους κάθε μισή ώρα για να κρατήσουν το μεταξωτό τούλι και τα μεταξωτά νήματα καθαρά.

Η επόμενη κατ' ιδίαν συνάντηση της Κέλερ με την Μέγκαν Μαρκλ έγινε τον περασμένο Μάρτιο στο παλάτι του Κένσιγκτον.

Εκεί η Μέγκαν Μαρκλ είδες τις πρώτες φωτογραφίες με τις λεπτομέρειες του νυφικού της, που είχε πάρει πια το τελικό του σχήμα.

Η άγνωστη ιστορία του Givenchy νυφικού της Μέγκαν Μαρκλ -Πήγαινε μεταμφιεσμένη στις πρόβες [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Ηταν το τέλειο παράδειγμα υψηλής ραπτικής, με όλες και όλες έξι ραφές και μια απίθανη μέση.

Μετά από μια συζήτηση για το μήκος των μανικιών, Κέλερ και Μέγκαν Μαρκλ αποφάσισαν ότι το ιδανικό μήκος είναι τα 3/4 το οποίο σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του παλατιού «προσέθεσε στο νυφικό μια εκλεπτυσμένη νεωτερικότητα».

Το νυφικό ολοκληρώθηκε σε δυο διαφορετικά ατελιέ, σε ένα το φόρεμα και σε ένα άλλο το πέπλο, στις αρχές Απριλίου. Τότε, τα δυο κομμάτια μεταφέρθηκαν στο Λονδίνο και ακολούθησαν οι τρεις πρόβες για να έρθει το φόρεμα ακριβώς στο σώμα της νύφης, να διορθωθεί η κάθε ατέλεια.

«Κάναμε κάποιες αλλαγές στις πρόβες, αλλά ήμασταν στο τελικό στάδιο και ξέραμε ακριβώς τι έπρεπε να κάνουμε», εξηγεί η Κέλερ.

Το Μάιο το νυφικό με το πέπλο μεταφέρθηκαν με απόλυτη μυστικότητα στο κάστρο των Ουίνδσορ, όπου φυλάχτηκε μέχρι να έρθει η Μέγκαν Μαρκλ με την Τζέσικα Μαλρόνι οι οποίες πέρασαν μια εβδομάδα εκεί και μεταξύ άλλων έκαναν και την τελική πρόβα με την Κέλερ.

Η άγνωστη ιστορία του Givenchy νυφικού της Μέγκαν Μαρκλ -Πήγαινε μεταμφιεσμένη στις πρόβες [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Υπήρχε βέβαια και ένα ακόμη πρόσωπο που έπρεπε να δει το νυφικό, η βασίλισσα. Όπως ακριβώς έγινε και με την Κέιτ Μίντλετον το 2011, η Μέγκαν Μαρκλ προσωπικά παρουσίασε το νυφικό στην βασίλισσα Ελισάβετ πριν το γάμο. «Δεν γίνεται για ν πάρει την έγκρισή της», λέει ένα φίλος της Μέγκαν Μαρκλ στο Bazaar. «Είναι για να μοιραστεί αυτή την ιδιαίτερη στιγμή με την βασίλισσα και να πάρει τις συμβουλές της πριν το γάμο».

Με ένα τόσο ιδιαιερο φόρεμα, με ένα τόσο μεγάλο πέπλο και με παρανυφάκια που η ηλικία τους ήταν κάτω των επτά ετών, όμως, η Μέγκαν Μαρκλ είχε κάθε λόγο να ανησυχεί ότι μπορεί να μην πάνε όλα και τόσο καλά στο γάμο. Ετσι, έγιναν κάποιες πρόβες στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου πριν το γάμο. Η μια έγινε στις 17 Μαΐου και η άλλη στις 18 Μαΐου. «Χρησιμοποιήθηκε ένα ψεύτικο πέπλο στις ίδιες διαστάσεις με το αληθινό, ενώ ήταν παρόντα και τα παρανυφάκια», λέει μια πηγή στο bazaar. «Το πότε θα έπρεπε να πιάσουν το πέπλο, την απόσταση που θα έπρεπε να κρατούν μεταξύ τους αλλά και από τη νύφη, ο ρυθμός με τον οποίο θα έπρεπε να περπατάνε, ήταν όλα πράγματα που έμαθαν κατά τη διάρκεια των δυο προβών τα δυο δίδυμα αγόρια της Τζέσικα Μαλρόνι, προκειμένου να έιναι όλα τέλεια».

Η άγνωστη ιστορία του Givenchy νυφικού της Μέγκαν Μαρκλ -Πήγαινε μεταμφιεσμένη στις πρόβες [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Η Κέλερ πρόσθεσε: «Υπάρχουν πάντα πράγματα που σε ανησυχούν, αλλά πρέπει να πω ότι ήταν μια πολύ καλή πρόβα. Ήταν σημαντικό τα αγόρια να πιάσουν το πέπλο από το σωστό σημείο. Την ημέρα που τα αγόρια αισθάνθηκαν σίγουρα με αυτό που έπρεπε να κάνουν ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή. Έκαναν μια φανταστική δουλειά».

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 18ης Μαΐου, το φόρεμα μετακινήθηκε για τελευταία φορά, από το κάστρο των Ουίνδσορ στο Cliveden House, το ξενοδοχείο στο οποίο έμεινε η Μέγκαν Μαρκλ την παραμονή του γάμου.

Την επομένη ημέρα, την ημέρα του γάμου δηλαδή, η προετοιμασία ξεκίνησε στις 6 το πρωί. Η Μέγκαν Μαρκλ, η Κέλερ, ο κομμωτής Σέργκε Νόρμαντ και η make up artist Ντάνιελ Μάρτιν, αφού έφαγαν πρωινό ξεκίνησαν την 3,5 ωρών προετοιμασία της νύφης.

«Ελαμπε ολόκληρη», λέει η Κέλερ για τη σγιμή που η Μέγκαν Μαρκλ στάθηκε μπροστά σε έναν τεράστιο -αντίκα- καθρέφτη στη σουίτα της των 2.000 ευρώ τη νύστα. «Υπήρχε τόσο πολύ συναίσθημα εκείνη την ημέρα. Η ίδια ακτινοβολούσε. Αλλά δεν δάκρυσε», λέει η Κέλερ και καταλήγει: «Ηταν απλά καταπληκτική».

Καθώς η νύφη αναχώρησε από το ξενοδοχείο μαζί με την μητέρα της για το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο των Ουίνδσορ στις 13:15, η Κέλερ είχε ήδη φθάσει εκεί. Η Rolls Royce του 1950 της βασίλισσας σταμάτησε στη δεξιά πτέρυγα για να κατέβει η μητέρα της Μέγκαν Μαρκλ και να επιβιβαστούν τα παρανυφάκια.

Η Κέλερ την περίμενε στην είσοδο του παρεκκλησίου του Αγίου Γεωργίου. Ήταν εκείνη η στιγμή που ο σύζυγός της Κέλερ κατάλαβε ότι η γυναίκα του ήταν η σχεδιάστρια του νυφικού της Μέγκαν Μαρκλ. .

«Ηταν μια κρίσιμη στιγμή όταν η Μέγκαν Μαρκλ βγήκε από το αυτοκίνητο. Έπρεπε να είμαι εκεί για να τη βοηθήσω με το πέπλο και να μοιάζει τέλειο. Ήξερα ότι ήταν σημαντικό όπως θα ανέβαινε τη σκάλα το πέπλο να ήταν τεντωμένο. Ήταν τόσο μακρύ θα ήταν τόσο εντυπωσιακό και ήθελα να είμαι σίγουρη για το αποτέλεσμα. Έτσι, παρέδωσα το πέπλο στα δυο αγόρια, τον Μπράιαν και τον Τζον, οι οποίοι και έκαναν μια καταπληκτική δουλειά».

Η άγνωστη ιστορία του Givenchy νυφικού της Μέγκαν Μαρκλ -Πήγαινε μεταμφιεσμένη στις πρόβες [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Η άγνωστη ιστορία του Givenchy νυφικού της Μέγκαν Μαρκλ -Πήγαινε μεταμφιεσμένη στις πρόβες [εικόνες] | iefimerida.gr 9
Η άγνωστη ιστορία του Givenchy νυφικού της Μέγκαν Μαρκλ -Πήγαινε μεταμφιεσμένη στις πρόβες [εικόνες] | iefimerida.gr 10
Η άγνωστη ιστορία του Givenchy νυφικού της Μέγκαν Μαρκλ -Πήγαινε μεταμφιεσμένη στις πρόβες [εικόνες] | iefimerida.gr 11

Καθώς το λεπτό λουλουδάτο πέπλο της Μέγκαν Μαρκλ γλιστρούσε στο διάδρομο του παρεκκλησίου του Αγίου Γεωργίου η Κέλερ αισθάνθηκε μια στιγμή τεράστιας υπερηφάνεια για την πεντάμηνη δουλειά της που έκανε με τόση αγάπη. «Ελαμπε», λέει η Κέλερ και προσθέτει: «Είναι τόσο ερωτευμένοι, ήμουν τόσο ενθουσιασμένη που ήμουν μέρος αυτής της υπέροχης στιγμής και των δυο, ήμουν πραγματικά υπερήφανη».

Οσο για τον πρίγκιπα Χάρι... Δεν μπορούσε να σταματήσει να θαυμάζει την Μέγκαν Μαρκλ. Η Κέλερ ήταν παρούσα για να φτιάχνει το νυφικό της Μέγκαν Μαρκλ. «Σε κάποια στιγμή ήρθε και μου είπε ''θεέ μου, μοιάζει απολύτως καταπληκτική».

Η άγνωστη ιστορία του Givenchy νυφικού της Μέγκαν Μαρκλ -Πήγαινε μεταμφιεσμένη στις πρόβες [εικόνες] | iefimerida.gr 12
Η άγνωστη ιστορία του Givenchy νυφικού της Μέγκαν Μαρκλ -Πήγαινε μεταμφιεσμένη στις πρόβες [εικόνες] | iefimerida.gr 13
Η άγνωστη ιστορία του Givenchy νυφικού της Μέγκαν Μαρκλ -Πήγαινε μεταμφιεσμένη στις πρόβες [εικόνες] | iefimerida.gr 14
Η άγνωστη ιστορία του Givenchy νυφικού της Μέγκαν Μαρκλ -Πήγαινε μεταμφιεσμένη στις πρόβες [εικόνες] | iefimerida.gr 15
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ