Οι ομάδες κρούσης, υποστήριξης και ο ασυρματιστής του Ρουβίκωνα -Ετσι έδρασαν στην επίθεση στο ΣτΕ - iefimerida.gr

Οι ομάδες κρούσης, υποστήριξης και ο ασυρματιστής του Ρουβίκωνα -Ετσι έδρασαν στην επίθεση στο ΣτΕ

Φωτογραφία: Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκπληξη, αλλά και ενδιαφέρον προκαλεί το πόσο οργανωμένη ήταν η επίθεση του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ σε αντίθεση με την ΕΛ.ΑΣ. που ήταν απελπιστικά απούσα.

Από το βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αναρχικοί, φάνηκε πως τα «μωρά που περπατάνε στα τέσσερα», όπως τους χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ήταν απόλυτα οργανωμένα με σχέδιο, διακριτούς ρόλους, ομάδα κρούσης, ομάδα υποστήριξης και πληροφόρησης.

Ενδεικτικό είναι πως τα περίπου 50 άτομα έφτασαν έξω από το ΣτΕ φορώντας κράνη, γάντια, κρατώντας σφυριά και ρόπαλα. Τότε η ομάδα κρούσης με γρήγορες κινήσεις μπήκε στον περιβάλλοντα χώρο του Συμβουλίου της Επικρατείας έσπασαν τις τζαμαρίες και το μηχάνημα ελέγχου. Παράλληλα η ομάδα υποστήριξης περιφρουρούσε στο πεζοδρόμιο. Μόλις ολοκληρώθηκε το σχέδιο καταστροφής και σπασίματος στη συνέχεια ακολούθησε η επίθεση με μπογιές.

Εντύπωση όμως προκαλεί πώς στην ομάδα κρούσης υπήρξε μέλος του Ρουβίκωνα που είχε το ρόλο «ασυρματιστή». Το συγκεκριμένο άτομο κρατούσε ασύρματο, μέσω του οποίου προφανώς ενημερωνόταν από συνεργούς του για τυχόν προσέγγιση αστυνομικών δυνάμεων.

Μόλις η επίθεση είχε ολοκληρωθεί τα μέλη της ομάδας του Ρουβίκωνα απομακρύνθηκαν συντεταγμένα προκειμένου να μην μείνει κανείς πίσω και κινδυνεύσει να εντοπιστεί και να συλληφθεί από αστυνομικούς. Μάλιστα κατά τη διαφυγή τους φρόντισαν να αναποδογυρίσουν κάδους απορριμμάτων στον δρόμο ώστε να εμποδίσουν ενδεχόμενη κίνηση αστυνομικών, περιπολικών και μοτοσυκλετών.

Στην αντίπερα όχθη, στην ΕΛ.ΑΣ. αν και το περιστατικό της επίθεσης στο ΣτΕ έγινε σε ένα κεντρικότατο σημείο της Αθήνας όπου τόσο περιπολικά της Άμεσης Δράσης, όσο και μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. βρισκόταν σε κοντινή απόσταση κινήθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση με αποτέλεσμα να μην εντοπιστεί κανένας από τους δράστες της επίθεσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ