Ο Μητσοτάκης για τα 12 χρόνια από τον θάνατο του σμηναγού Ηλιάκη - iefimerida.gr

Ο Μητσοτάκης για τα 12 χρόνια από τον θάνατο του σμηναγού Ηλιάκη

Κυριάκος Μητσοτάκης/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα σχόλιο στο Twitter για την επέτειο μνήμης του θανάτου του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιακή έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σαν σήμερα, πριν από 12 χρόνια, ο σμηναγός Κωνσταντίνος Ηλιάκης έχασε τη ζωή του υπερασπιζόμενος την εθνική μας κυριαρχία στο Αιγαίο. Το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε για αυτούς τους ήρωες είναι να τιμούμε τη μνήμη τους» έγραψε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σαν σήμερα, πριν απο 12 χρόνια, ο Σμηναγός Κωνσταντίνος Ηλιάκης έχασε τη ζωή του υπερασπιζόμενος την εθνική μας κυριαρχία στο Αιγαίο. Το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε για αυτούς τους ήρωες είναι να τιμούμε τη μνήμη τους.

Το ημερολόγιο έδειχνε 23 Μαΐου του 2006, όταν ο Σμηναγός της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, έχασε τη ζωή του, με το αεροσκάφος του καταπέφτει κοντά στην Κάρπαθο, μετά από θερμό επεισόδιο με τουρκικά μαχητικά. Ο 36χρονος πιλότος άφησε πίσω του δύο παιδιά.

Επισήμως, ο θάνατος του αποδόθηκε σε «ατύχημα» που προήλθε από «ανθρώπινο λάθος» του Τούρκου πιλότου με τον οποίο ενεπλάκη σε αερομαχία, ο οποίος αν και έπεσε σε διεθνή χωρικά ύδατα, εντός του FIR Αθηνών, τελικά τον περισυνέλεξαν Τούρκοι και επέστρεψε άμεσα στη χώρα του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ