Sony: Στην κορυφή της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας μετά την εξαγορά της EMI - iefimerida.gr

Sony: Στην κορυφή της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας μετά την εξαγορά της EMI

2
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H ιαπωνική εταιρεία Sony θα πληρώσει 2,3 δισ. δολάρια για να αποκτήσει το 60% της ΕΜΙ, το οποίο δεν έχει στην κατοχή της.

Η εταιρεία με έδρα το Λονδίνο, έχει τα πνευματικά δικαιώματα 2 εκατομμυρίων τραγουδιών. Οταν ολοκληρωθεί η εξαγορά, η Sony θα αναδειχθεί στη μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία του κόσμου με περισσότερα από 2 εκατ. τραγούδια και με σημαντικούς καλλιτέχνες στο δυναμικό της.Στον κατάλογο της βρίσκονται τραγούδια καλλιτεχνών όπως Queen, Καρόλ Κινγκ, Αλίσια Κις και Φαρέλ Γουίλιαμς.

«Η SONY διαχειρίζεται τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας που ανήκουν στην έκδοση της ΕΜΙ. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία, η SONY θα γίνει η μεγαλύτερη εταιρεία εκδόσεων μουσικών έργων στον κόσμο στην πραγματικότητα και στο όνομα» δήλωσε ο Κενισίρο Γιοσίντα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος SONY.

Μέχρι σήμερα η ΕΜΙ ανήκει σε κοινοπραξία με επικεφαλής τη SONY, ενώ μελλοντικά θα λειτουργεί ως θυγατρική της. Η EMI είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εκδόσεων μουσικής στον κόσμο, ενώ η SONY ήδη κατέχει πνευματικά δικαιώματα, 2,3 εκατομμυρίων έργων τέχνης, μεταξύ αυτών και του καταλόγου των «Beatles».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Sony EMI εξαγορά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ