ΑΝΕΛ: Τσίπρας και Καμμένος έχουν έντιμη κυβερνητική συνεργασία - iefimerida.gr

ΑΝΕΛ: Τσίπρας και Καμμένος έχουν έντιμη κυβερνητική συνεργασία

Μανταλένα Παπαδοπούλου/Φωτογραφία: IntimeNews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Οι αρχηγοί των κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έχουν μία έντιμη κυβερνητική συνεργασία».

Αυτό δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου στο ρ/σ «Πρακτορείο 104,9 FM», για τις σχέσεις μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων.

«Η συνεργασία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ δεν βασίστηκε σε ιδεολογική ταύτιση, ούτε σε ένα ακραία νεοφιλελεύθερο μοντέλο διακυβέρνησης, το οποίο υιοθέτησαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ όταν συγκυβέρνησαν.

Βασίστηκε σε δύο ιεραρχημένους στόχους, την έξοδο από το καθεστώς του μνημονίου, ο οποίος στόχος επιτυγχάνεται φέτος, και στο ανάχωμα στη συνέχιση ενός καθεστώτος διαπλοκής στο εσωτερικό της χώρας, διαπλεκόμενων συμφερόντων, τα οποία ουσιαστικά στην πραγματικότητα έχουν την απόλυτη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η πατρίδα μας», εξήγησε η κ.Παπαδοπούλου και πρόσθεσε:

«Εδώ ουσιαστικά συγκρούονται δύο κόσμοι, η εντιμότητα με την ανεντιμότητα. Σε αυτό το επίπεδο, ναι, η σχέση είναι αρραγής. Είναι εύλογο, βεβαίως, από τη στιγμή που δεν υπάρχει ιδεολογική ταύτιση να προκύπτουν και ζητήματα, στα οποία και οι ΑΝΕΛ δεν συμφωνούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ ή το αντίθετο. Τις διαφωνίες μας αυτές τις διατυπώνουμε ελεύθερα».

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη στάση των ΑΝΕΛ στη διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό, η κ. Παπαδοπούλου διευκρίνισε: «Αυτό που επιδιώκει αυτή η κυβέρνηση είναι μία συνολική λύση. Δεν προκύπτει από πουθενά το αφήγημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των υπολοίπων περί σαλαμοποίησης της αντιμετώπισης του ζητήματος».

Εδώ, πρόσθεσε, τίθεται το ζήτημα εν συνόλω, δηλαδή η συνταγματική αναθεώρηση από πλευράς Σκοπίων και του προοιμίου του, προκειμένου να αρθεί κάθε ίχνος αλυτρωτισμού, και βεβαίως το όνομα erga omnes, δηλαδή μία χρήση ονόματος έναντι όλων και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες», συνέχισε, «πάμε ένα βήμα παρακάτω, όσον αφορά στο όνομα και αυτό το οποίο εμείς λέμε και είναι η διαφωνία εκεί είναι ότι ο αλυτρωτισμός συμπυκνώνεται στο όνομα, επομένως δεν μπορούμε εμείς να συμφωνήσουμε με οποιοδήποτε όνομα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγο του ονόματος αυτού».

Κληθείσα, εξάλλου, να σχολιάσει την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ υπογράμμισε:

"Πρόκειται για μία άνανδρη, τραμπούκικη και ενδεχομένως οργανωμένη επιθετική ενέργεια, που βρίσκει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απέναντι, ανεξαρτήτως ιδεολογικών και πολιτικών πεποιθήσεων. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάσαμε αυτήν την επιθετική ενέργεια».

Αναφερόμενη, στις προοπτικές της οικονομίας ενόψει της ολοκλήρωσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής επισήμανε:

«Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση οφείλει να επικεντρωθεί στην έξοδο από το καθεστώς του μνημονίου και μετά εφόσον οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας πράγματι δείχνουν να είναι θετικοί και εφόσον προκύπτει ο δημοσιονομικός χώρος, τότε κάποια μέτρα θα πρέπει να τα ξαναδούμε, θα πρέπει να ξανασυζητηθούν ή τα ίδια ή αντισταθμιστικά μέτρα, για αυτά τα οποία έχουν ήδη ψηφιστεί».

Σχολιάζοντας την κριτική από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί και πρόκειται να εφαρμοστούν μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, ανέφερε:

«Η ΝΔ στηρίζεται στο γεγονός ότι έχουν προνομοθετηθεί μέτρα για το 2019 και το 2020, προκειμένου να υποστηρίξει ένα αφήγημα περί τετάρτου μνημονίου και μη πραγματικής εξόδου από το μνημονιακό καθεστώς.

Ξεχνά ότι το 2010 στο 1ο μνημόνιο υπήρχαν ψηφισμένα μέτρα, των οποίων η ισχύς ξεκινούσε το 2015, όπως για παράδειγμα η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει ουσιαστικά αφήγημα. Η συγκυβέρνηση, στην οποία συμμετέχουμε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, οδηγεί τη χώρα έξω από το καθεστώς του μνημονίου, στο οποίο μας έβαλε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ