Μαζική δηλητηρίαση από μανιτάρια στο Ιράν: Τουλάχιστον 11 νεκροί, πάνω από 800 αρρώστησαν - iefimerida.gr

Μαζική δηλητηρίαση από μανιτάρια στο Ιράν: Τουλάχιστον 11 νεκροί, πάνω από 800 αρρώστησαν

Φωτογραφία αρχείου: AP/ Marco Ugarte
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, έπειτα από κατανάλωση δηλητηριωδών μανιταριών στο Ιράν, ενώ περισσότεροι από 800 αρρώστησαν.

Εκατοντάδες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, ενώ τα περιστατικά παρατηρήθηκαν σε τουλάχιστον 10 επαρχίες της χώρας. Οι περισσότεροι ήταν στην Κερμανσάχ, στα σύνορα με το Ιράκ, όπου τουλάχιστον 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 336 κατέληξαν στο νοσοκομείο.

Τώρα οι αρχές προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες να μην μαζεύουν άγρια μανιτάρια, αλλά και να τα αγοράζουν μόνο αν είναι συσκευασμένα. Τα συμπτώματα από την κατανάλωση δηλητηριωδών ειδών μπορεί να προκαλέσουν πολλά συμπτώματα, από ισχυρούς πονοκεφάλους, μέχρι γαστρεντερικά και θάνατο.

Αξιωματούχοι συνέδεσαν το φαινόμενο με τις συχνές βροχές, που είχαν ως αποτέλεσμα την εκτεταμένη εμφάνιση άγριων μανιταριών στο δυτικό Ιράν, σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Πηγή: Guardian

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μανιτάρια Ιράν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ